Aποσύρθηκε το άρθρο για συνεταιρισμούς

Aποσύρθηκε το άρθρο για συνεταιρισμούς

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η άρνηση, εκ μέρους των ΑΝΕΛ, να ψηφίσουν άρθρο νομοσχεδίου το οποίο προέβλεπε την προσκόμιση φορολογικής ενημερότητας στο αρμόδιο Ειρηνοδικείο από τους οικοδομικούς συνεταιρισμούς, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία εναρμόνισης των καταστατικών τους, είχε ως αποτέλεσμα το επίμαχο άρθρο να αποσυρθεί κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής και να μην εισαχθεί στην Ολομέλεια, παρά τον αντίθετο σχεδιασμό της κυβέρνησης. Αξιοσημείωτο είναι πως και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, στη σχετική συζήτηση, εξέφρασαν ενστάσεις για το συγκεκριμένο άρθρο: στην ψηφοφορία που ακολούθησε το ψήφισαν, αλλά με όλα τα κόμματα –συμπεριλαμβανομένων και των ΑΝΕΛ– να αρνούνται θετική ψήφο, δεν συγκεντρώθηκε η απαραίτητη πλειοψηφία. «Το άρθρο δεν γίνεται δεκτό και δεν παραπέμπεται στην Ολομέλεια», δήλωσε ο κ. Μ. Μπαλαούρας, πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών όπου συνεζητείτο ν/σ για την εναρμόνιση της νομοθεσίας με οδηγία του Eυρωκοινοβουλίου, στο οποίο και είχε συμπεριληφθεί το αποσυρθέν άρθρο.

Στην αρχή της συνεδρίασης, ο εισηγητής του πλειοψηφούντος κόμματος Χρ. Αντωνίου σημείωνε: «Υπάρχουν κάποιες παρατηρήσεις και ενστάσεις σε σχέση με την προσκόμιση φορολογικής ενημερότητας των οικοδομικών συνεταιρισμών. Θα δούμε στην Ολομέλεια πώς θα διαμορφωθεί». Αργότερα, και η κ. Ευαγγελία Βαγιωνάκη (ΣΥΡΙΖΑ) έλεγε: «Νομίζω, κ. υπουργέ, ότι πρέπει να δούμε το θέμα της φορολογικής ενημερότητας όσον αφορά τους συνεταιρισμούς. Εχει γίνει μια συζήτηση εδώ, η οποία εκ των πραγμάτων νομίζω ότι μας οδηγεί στην ανάγκη να δούμε λίγο περισσότερο το συγκεκριμένο ζητήματα». Αργότερα, ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Δημ. Καμμένος σημείωνε: «Θα πρέπει να μη ζητήσουμε φορολογική ενημερότητα τώρα από τους οικοδομικούς συνεταιρισμούς, γιατί θα μπλέξουμε. Ας κάτσει η ελληνική κυβέρνηση, εμείς κυβερνάμε, μαζί με την αντιπολίτευση να βρούμε μια λύση με προτάσεις».

Εναντι αυτών και πριν από την ψηφοφορία, η υφυπ. Οικονομικών Αικατερίνη Παπανάτσιου ανέφερε: «Σε σχέση με τη φορολογική ενημερότητα για τους οικοδομικούς συνεταιρισμούς: εξετάζουμε το θέμα, και στην Ολομέλεια θα ξέρουμε εάν θα μπορέσουμε να αποσύρουμε το κομμάτι της φορολογικής ενημερότητας ή όχι. Προς το παρόν, δεν μπορούμε να πούμε ότι δεσμευόμαστε να κάνουμε κάτι τέτοιο». Ολα τα κόμματα της αντιπολίτευσης είχαν εν τω μεταξύ ταχθεί κατά της διάταξης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή