Το βίντεο θα «μιλήσει» για Γερμενή

Το βίντεο θα «μιλήσει» για Γερμενή

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε κάμερες ασφαλείας που λειτουργούν στο Μαρούσι ψάχνει η ΕΛ.ΑΣ. τους δράστες του ξυλοδαρμού του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιώργου Γερμενή, το Σάββατο το μεσημέρι, σε καφετέρια της περιοχής. Αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης κρατικής ασφάλειας συγκέντρωσαν χθες το υλικό από κάμερες καταστημάτων, τραπεζών και δημοσίων κτιρίων και θα προχωρήσουν στην επεξεργασία του για να ταυτοποιήσουν τα άτομα που μετείχαν στον ξυλοδαρμό.

Ο Γ. Γερμενής δέχθηκε επίθεση από ομάδα περίπου 30 νεαρών, τη στιγμή που βρισκόταν σε καφετέρια της οδού Αγ. Κωνσταντίνου, συνοδευόμενος από έναν αστυνομικό και τη σύντροφο του τελευταίου. Τον χτύπησαν με λοστό στο κεφάλι, ενώ χρησιμοποίησαν και σπρέι πιπεριού. Ο αστυνομικός υπηρετεί στα «Επίσημα» της ΕΛ.ΑΣ., ανήκει στη φρουρά του βουλευτή Θεσσαλονίκης της Χρυσής Αυγής Αντώνη Γρέγου και σύμφωνα με αστυνομικές πηγές τη στιγμή του επεισοδίου δεν οπλοφορούσε.

Το βράδυ της Κυριακής αναρχικοί από την κατάληψη «Επαυλης Κούβελου» στο Μαρούσι ανάρτησαν κείμενο στο Athens Indymedia αναλαμβάνοντας ουσιαστικά την ευθύνη για την επίθεση στον χρυσαυγίτη βουλευτή. «Κατά τη διάρκεια αφισοκόλλησης στις γειτονιές του Αμαρουσίου, ομάδα συντρόφων ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, ο οποίος βρισκόταν με την παρέα του σε καφετέρια της οδού Αγ. Κωνσταντίνου. Ακολούθησαν λεκτικές αντεγκλήσεις, κατά τη διάρκεια των οποίων οι σύντροφοι προέτρεψαν τους φασίστες να εγκαταλείψουν το σημείο. Ο Γιώργος Γερμενής όμως δεν εκτίμησε σωστά τη δυσμενή θέση στην οποία είχε περιέλθει και συνέχισε να προκαλεί με την παρουσία του», αναφέρουν στο κείμενό τους τα μέλη της κατάληψης.

Μετά τον ξυλοδαρμό του, ο βουλευτής της Χ.Α. μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό με τραύμα στο κεφάλι, δίχως πάντως η κατάσταση της υγείας του να εμπνέει ανησυχία. Για «απόπειρα ανθρωποκτονίας» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή: «Πρόκειται για καραμπινάτη απόπειρα ανθρωποκτονίας, καθώς οι συμμορίτες κρατούσαν σιδηρολοστούς, με τους οποίους χτύπησαν στο κεφάλι τον βουλευτή μας, ενώ έριξαν μεγάλη ποσότητα δακρυγόνου αερίου εναντίον του, καθώς και εναντίον του αστυνομικού και της κοπέλας που τον συνόδευαν».

Σημειώνεται ότι η «Επαυλη Κούβελου» ανήκει στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο, η οποία με έγγραφό της στην Εισαγγελία Πρωτοδικών έχει ζητήσει την απομάκρυνση των καταληψιών από το οίκημα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή