Αποφάσεις στο πόδι…

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ευρωπαϊκές εξετάσεις δίνουν την Πέμπτη οι τρεις εκπρόσωποί μας στο Γιουρόπα Λιγκ. Οι πιθανότητες πρόκρισης από τους ομίλους στην επόμενη φάση είναι διαφορετικές για τον καθένα και είναι γνωστές. Πολύ κοντά να περάσει είναι ο Ολυμπιακός, ενώ ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός θα προσπαθήσουν να διεκδικήσουν αυτό που τους αναλογεί.

Φυσικά εκ των πραγμάτων και οι τρεις έχουν μειονέκτημα έναντι των αντιπάλων τους. Οι παίκτες τους θα μπουν στον αγωνιστικό χώρο προερχόμενοι από μια υποχρεωτική αργία δεκαεπτά ημερών. Κι αυτό μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την απόδοσή τους. Βλέπετε η διακοπή των πρωταθλημάτων είναι μια ελληνική πρωτοτυπία, παντελώς άγνωστη στον υπόλοιπο ποδοσφαιρικά προηγμένο κόσμο.

Οπως δική μας είναι και η πρωτοποριακή σκέψη να υποβιβαστούν από την τρέχουσα περίοδο τέσσερις, ώστε να μειωθούν οι ομάδες της Σούπερ Λίγκας σε δεκατέσσερις. Νομίζω πως πουθενά δεν μπορεί να υπάρξει τόσο πρόχειρος σχεδιασμός και να παίρνονται στο… πόδι αποφάσεις που αφορούν το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου. Θα πείτε, πού γίνεται μακροχρόνιος σχεδιασμός και όχι βάσει πολιτικών συμφερόντων για να συμβεί και στον αθλητισμό. Στην παιδεία, στην υγεία, στην οικονομία; Που στο κάτω κάτω αφορούν το μέλλον των παιδιών μας.

Θα συμφωνούσα με τη μείωση του αριθμού των ομάδων, αν αυτό εξαγγελλόταν, για τη μεθεπόμενη περίοδο, ώστε οι ΠΑΕ να είχαν την ευκαιρία να προσαρμοστούν… όσο μπορούν σχεδιάζοντας το μέλλον τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή