Επενδύσεις 9 εκατ. ευρώ προγραμματίζει η Praktiker Hellas το 2017

Επενδύσεις 9 εκατ. ευρώ προγραμματίζει η Praktiker Hellas το 2017

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επενδύσεις συνολικού ύψους 9 εκατ. ευρώ, χωρίς στον προϋπολογισμό αυτό να περιλαμβάνεται η ίδρυση νέου καταστήματος, προγραμματίζει για το 2017 η Praktiker Hellas. Η εταιρεία, πάντως, που φέτος συμπλήρωσε 25 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα, αναζητεί νέα σημεία κυρίως στις περιοχές της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, με την Ανατολική Αττική να αποτελεί προτεραιότητα, καθώς η αλυσίδα δεν διαθέτει ακόμη παρουσία εκεί.

Οι επενδύσεις των 9 εκατ. ευρώ θα αφορούν κατά κύριο λόγο την πλήρη ανακαίνιση του καταστήματος της Praktiker στην περιοχή του Ταύρου, εκεί όπου βρίσκεται και η έδρα της επιχείρησης, την αναβάθμιση του ηλεκτρονικού καταστήματος και την ενσωμάτωση σειράς καινοτομιών εντός των καταστημάτων. Αξίζει να σημειωθεί ότι ανακαινίσεις θα γίνουν σταδιακά και στα λοιπά καταστήματα του δικτύου της Praktiker Hellas, καθώς μάλιστα η εταιρεία αλλάζει εταιρική ταυτότητα. Το νέο λογότυπό της είναι, πλέον, «Το κλειδί για το σπίτι σου», ενώ προηγουμένως ήταν το «Φθηνά και Υπεύθυνα».

Συνολικά στα 25 χρόνια παρουσίας της στην Ελλάδα, η Praktiker Hellas έχει πραγματοποιήσει επενδύσεις ύψους 90 εκατ. ευρώ, ενώ οι συνολικές πωλήσεις της ανήλθαν σε 4,2 δισ. ευρώ. Ειδικά το 2015 οι πωλήσεις της διαμορφώθηκαν σε 167,01 εκατ. ευρώ και τα κέρδη της σε 2,09 εκατ. ευρώ. Για το 2016 ο γενικός διευθυντής της εταιρείας κ. Γιάννης Σελαλμαζίδης αναμένει βελτίωση, έστω και μικρή, του τζίρου και της κερδοφορίας. Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι της επιχείρησης αυξήθηκαν κατά 7% το 2016 σε σύγκριση με το 2015, φτάνοντας πλέον τους 1.400.

Συνολικά, ωστόσο, η αγορά κινείται σε χαμηλούς ρυθμούς. Σύμφωνα με τον κ. Σελαλμαζίδη, ενώ έως τον Αύγουστο είχε παρατηρηθεί μικρή άνοδος, από τον Σεπτέμβριο η ζήτηση παρουσιάζει φθίνουσα πορεία. «Στο παρελθόν οι καταναλωτές χρησιμοποιούσαν καρότσι. Τώρα είναι ζήτημα αν θα πάρουν και καλάθι», τόνισε χαρακτηριστικά χθες ο ίδιος σε συνέντευξη Τύπου, προσθέτοντας ότι πλέον οι καταναλωτές κάνουν της αγορές τους βάσει λίστας που έχουν καταρτίσει από πριν, κυνηγούν τις προσφορές και έχουν μετατοπίσει το ενδιαφέρον τους σε φθηνότερες μάρκες. Η κατάσταση αυτή αν μη τι άλλο αναμένεται να προκαλέσει, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της Praktiker Hellas, περαιτέρω συγκέντρωση της αγοράς.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Σελαλμαζίδης στους προμηθευτές της εταιρείας, οι οποίοι είναι συνολικά 400 και το 76% αυτών ελληνικές εταιρείες. «Δεν απολαμβάνουν οι προμηθευτές την ίδια συμπεριφορά από όλους. Εμείς προσπαθούμε να έχουμε μακρόχρονη συνεργασία μαζί τους. Η Praktiker Hellas ήταν η πρώτη εταιρεία που ξεκίνησε να πραγματοποιεί τις πληρωμές μέσω e-banking, όταν πολλές επιχειρήσεις πλήρωναν με μεταχρονολογημένες επιταγές. Αυτά που υπογράφουμε, τα διαπραγματευόμαστε βεβαίως με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ομως ο λόγος μας είναι συμβόλαιο», υπογράμμισε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή