Πρόσωπα

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν είσαι σταρ, το καθήκον σου είναι να διακρίνεσαι στον φιλανθρωπικό αγώνα. Πώς, όμως, μπορείς να το κάνεις αυτό χωρίς να γίνεις κοινότοπος; Ο Λεονάρντο ντι Κάπριο (φωτ.) το πέτυχε βγαίνοντας για φαγητό με μια θαυμάστριά του, η οποία κέρδισε το ραντεβού μέσα από διαγωνισμό. Το ενδιαφέρον όμως είναι ότι δείπνησαν σε ένα εστιατόριο στη Σκωτία, το οποίο προσλαμβάνει μόνο αστέγους για προσωπικό. Η κίνησή του έγινε δεκτή με ενθουσιασμό, ενώ εκείνος έσπευσε να φωτογραφηθεί με τους εργαζομένους, επιδεικνύοντας στην πράξη τη στήριξή του.

(…) Αποσπάσματα των βιβλίων της διδάσκονταν στα αναγνωστικά και στα ανθολόγια της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Τα βιβλία παιδικής λογοτεχνίας που υπέγραφε είχαν μεγάλη απήχηση. Δυστυχώς, η συγγραφέας Βούλα Μάστορη έχασε χθες τη μάχη για τη ζωή χτυπημένη από τον καρκίνο. Γεννημένη το 1945 στο Αγρίνιο από γονείς Μικρασιάτες, έδειξε από νωρίς το ταλέντο της. Με την παιδική λογοτεχνία άρχισε να ασχολείται το 1974. Επίσης, ασχολήθηκε με τη μετάφραση και συνεργάστηκε με το ραδιόφωνο, την τηλεόραση και το περιοδικό «Το Ρόδι».

(…) Ηταν εκ των πλέον καταξιωμένων συγγραφέων της Ιρλανδίας με πολλά βιβλία στο ενεργητικό του και τρία βραβεία Whitbread. Ο Ουίλιαμ Τρέβορ, που έχει μεταφραστεί και στη γλώσσα μας, πέθανε σε ηλικία 88 ετών. Ηταν πέντε φορές υποψήφιος για το βραβείο Man Booker. Στα ελληνικά, κυκλοφορούν τα βιβλία του «Καλοκαιρινό ειδύλλιο» εκδ. Μεταίχμιο 2012, «Οι εργένηδες των λόφων» εκδ. Ελληνικά Γράμματα 2008, «Θάνατος το καλοκαίρι» εκδ. Ελληνικά Γράμματα 2005, «Η ιστορία της Λούσι Γκολτ» εκδ. Ελληνικά Γράμματα 2004 κ.ά.

(…) To να πηγαίνεις αντίθετα στο ρεύμα δεν είναι πάντα θετικό, ιδιαίτερα αν θες να εκδηλώσεις δημόσια την υποστήριξή σου προς τον Ντόναλτ Τραμπ. Ο Κάνιε Γουέστ που έκανε τέτοιες δηλώσεις επί σκηνής αναγκάστηκε να ακυρώσει την τελευταία εμφάνιση από μια σειρά συναυλιών του, μετά το κύμα των διαμαρτυριών που ξεσηκώθηκαν εναντίον του στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή