Η Πνύκα να γίνει πόλος έλξης

Η Πνύκα να γίνει πόλος έλξης

Κύριε διευθυντά

Η ομιλία του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στο ίδρυμα «Σταύρου Νιάρχου» ανήκε στην κατηγορία καλλιέπειας και ήταν παράλληλα κομψογραφικός ύμνος στην αρχαία αθηναϊκή δημοκρατία με προεκτάσεις στους σύγχρονους καιρούς. Κρίμα μόνο που ο καιρός ή άλλοι λόγοι δεν κατάφεραν να ειπωθεί στην Πνύκα, που ήταν ένα όνειρο προσωπικό πολλών χρόνων του Αμερικανού ηγέτη. Ας ελπίσουμε, όταν ξαναέρθει.

Αλλά δεν χάθηκε ο χρόνος. Ας συνεργαστούν η αρχαιολογική υπηρεσία με το υπουργείο Παιδείας ή τέλος πάντων με κάποιον αρμόδιο φορέα, ώστε τώρα που η χώρα μας μαστίζεται από τεράστια εσωστρέφεια να ανοίξει τις πύλες της για διαλέξεις στην Πνύκα των μεγάλων ηγετών του κόσμου ή καθηγητών πανεπιστημίων παγκοσμίου κύρους με θέματα των ειδικών τους ενασχολήσεων. Κατά καιρούς πολλοί από αυτούς το έχουν ζητήσει. Η Ακαδημία και τα πανεπιστήμια να συμμετέχουν στην επιβράβευση των ομιλούντων.

Πιστεύω πως έτσι θα δυναμώσουμε την προσπάθεια οικονομικής ενίσχυσης της χώρας μας με τον τουρισμό και θα προσεγγίσουμε ακόμα περισσότερο τους λόγους –παρακαταθήκη– του μεγάλου Περικλή στον Επιτάφιο –κρίμα που δεν διδάσκεται τώρα στα λύκεια– είναι και αυτό δείγμα υποταγής στην εσωστρέφειά μας, αφού αμελήσαμε για –«την πάσαν πόλιν της Ελλάδος παίδευσιν».

Δημ. Σ. Μασουρης – Επίτ. Σχολικός Σύμβουλος, Φιλολόγων

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή