ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ολόγιομο υπερ-φεγγάρι

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΑΛΑΒΑΝΟΥ

Φωτογραφία: AFP/KIRILL KUDRYAVTSEV, GIRARD JULIEN, MANAN VATSYAYANA, ARUN SANKAR, ADRIAN DENNIS, MOHAMED EL-SHAHED, YE AUNG THU, ANDREW CABALLERO-REYNOLDS, FREDERIC J. BROWN, GLYN KIRK

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Το είδαμε από κοντά, το χαζέψαμε από μακριά, το ποστάραμε στο Instagram, το φωτογραφίσαμε από κάθε δυνατή γωνία λήψης, ακούσαμε και διαβάσαμε όλο τον πλανήτη να μιλάει γι’ αυτό πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την εμφάνισή του στον νυχτερινό ουρανό.

Το φεγγάρι της 14ης Νοεμβρίου μάς συστήθηκε ως το πιο θεαματικό των τελευταίων 68 χρόνων – και σε πολλά μέρη της Γης το θέαμα ανταποκρινόταν στον μύθο που είχε ήδη δημιουργηθεί γύρω από αυτό. Ανθρωποι από όλο τον κόσμο, από το Σίδνεϊ και το Χονγκ Κονγκ μέχρι τη Νέα Υόρκη, την Τανζανία και την Κωνσταντινούπολη, περίμεναν να νυχτώσει για να απολαύσουν το σαγηνευτικό υπερθέαμα.

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που απογοητεύτηκαν, υποστηρίζοντας ότι περίμεναν την πολυσυζητημένη πανσέληνο πιο λαμπρή και εντυπωσιακή από ό,τι τελικά ήταν. Οταν κάτι συμβαίνει μία φορά μέσα σε επτά ολόκληρες δεκαετίες, οι προσδοκίες είναι μεγάλες. Και... συννεφιές δεν συγχωρούνται.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ