Οψοποιών Μαγγανείαι: Τα μανιτάρια σε μιλφέιγ

Οψοποιών Μαγγανείαι: Τα μανιτάρια σε μιλφέιγ

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η θέση: Από τα πιο ντελικάτα εστιατόρια της Θεσσαλονίκης. Το Οψοποιών Μαγγανείαι βρίσκεται σε έναν μικρό δρόμο απέναντι από το ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς. Φτάνει κανείς με αυτοκίνητο που μπορεί με λίγη τύχη να παρκάρει στους γύρω δρόμους ή με λεωφορείο από την παραλιακή.

Η ατμόσφαιρα: Ζεστή και φιλική. Οι μάγειροι (οι οψοποιείς), προσπαθούν να «μαγέψουν» (εξ’ ού και οι «Μαγγανείαι») με τις ελληνικές, μεσογειακές μαγειρικές τους. Και το καταφέρνουν.

Το φαγητό: Πήραμε σαλάτα εποχής, διάφορες πρασινάδες με καραμελωμένο αχλάδι και ισορροπημένο ντρέσινγκ, ένα μεστό ριζότο με μαύρη τρούφα και ένα εξαιρετικό μιλφέιγ μανιταριών με καραμελωμένο κρεμμύδι, κατσικίσιο τυρί και κρέμα φουντουκιού – το καλύτερο πιάτο στο τραπέζι μας. Συνεχίσαμε, με ένα ζουμερό μοσχαρίσιο μπιφτέκι, συνοδεία σπιτικών τηγανιτών πατατών κι ένα τρυφερό bavette steak (από την κοιλιά του μόσχου, ιδανικό για ψητό), στη σχάρα.

Συνοδέψαμε με λευκό κρασί Romeo & Juliette, του Κτήματος Γκόφα. Άψογοι οι ιδιοκτήτες, ο Δημήτρης στο σέρβις και τα κρασιά, η Ντίνα στην κουζίνα. Ξεκίνησαν πριν από 20 χρόνια «οικογενειακά» κι από τότε, έχουν προχωρήσει πολύ. Τα χειροποίητα νιόκι με λευκή τρούφα, είναι άλλη μια από τις σπεσιαλιτέ τους. Από τα επιδόρπια, δοκιμάστε την πάβλοβα.

Ο λογαριασμός:  Πέντε άτομα πληρώσαμε συνολικά 100 ευρώ – απόλυτα value for money μαγαζί.

Η κάβα: Πλούσια, με πολλά κρασιά σε όλες τις κατηγορίες. Και ενημερώνεστε, για ότι θέλετε.

Τιμή: 15-20 €/άτομο.

Επιπλέον πληροφορίες: Αιμιλίου Ριάδη 5, Τ/2310-88.96.99. Ανοικτά: Τρ.- Πα. 14.00 – 00.00, Σ. 13.00 – 00.00, Κ. 14.00 – 17.30. Δ. Κλειστά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή