Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα – Αναστασιάδη

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα – Αναστασιάδη

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν προ ολίγου, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Η συνομιλία έρχεται σε ένα χρονικό σημείο όπου δεν υπήρχε ευτυχής κατάληξη στις διαπραγματεύσεις καθώς οδηγήθηκαν σε ναυάγιο οι συνομιλίες για τα κριτήρια του εδαφικού στο Μον Πελερέν χθες το βράδυ.

Το «Δυστυχώς δεν υπήρξε κατάληξη στα κριτήρια του εδαφικού» που έγραψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Χριστοδουλίδης στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter αλλά και ο πρόλογός του κατά την ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους όπου είπε ότι «δεν είναι μια καλή βραδιά για την πατρίδα μας. Δεν είμαστε καθόλου ευτυχείς. Ειλικρινά λυπούμαστε που ως αποτέλεσμα της τουρκικής στάσης δεν κατέστη δυνατόν να ολοκληρωθεί μια πολύ υποσχόμενη διαδικασία» δείχνουν το δραματικό της κατάληξης των συνομιλιών για τα κριτήρια του εδαφικού στο Μον Πελερέν.

Τη Δευτέρα οι δύο ηγέτες Αναστασιάδης και Ακιντζί μπήκαν στα κριτήρια του εδαφικού και οι πληροφορίες μέχρι το μεσημέρι έλεγαν πως το ίδιο απόγευμα θα διαφανεί τι πρόκειται να γίνει. Αρμόδιες πηγές τόνιζαν πως δεν έχει πέσει ονοματολογία περιοχών στο τραπέζι, αλλά τα τρία κριτήρια. Ο αριθμός των προσφύγων που επιστρέφουν υπό ε/κ διοίκηση, η ακτογραμμή και το εδαφικό ποσοστό. Αν και δεν έγινε τελικά γνωστό ποια ήταν πρόοδος στα άλλα δυο, το ποσοστό της επιστροφής προσφύγων ήταν εκείνο που συμπεριέλαβε δια της πλαγίας τη Μόρφου με αποτέλεσμα να μην κάνει το βήμα ο Μουσταφά Ακιτντζί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή