Ενδιαφέρον ξένων για τις δύο μονάδες της ΕΒΖ στη Σερβία

Ενδιαφέρον ξένων για τις δύο μονάδες της ΕΒΖ στη Σερβία

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eντονο καταγράφεται το ενδιαφέρον ξένων επενδυτών για την απόκτηση των δύο εργοστασίων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης στη Σερβία, δήλωσε χθες στο Aθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος της εταιρείας, Χρήστος Ρώσσιος, επιβεβαιώνοντας ότι ο διεθνής πλειοδοτικός διαγωνισμός πρόκειται να προκηρυχθεί στο τέλος του τρέχοντος μηνός. Ο κ. Ρώσσιος υπογράμμισε, επίσης, ότι έως και το τέλος της επόμενης εβδομάδας θα εξοφληθούν οι τευτλοκαλλιεργητές για το 2015 με την καταβολή του 1,8 εκατ. ευρώ που τους οφείλει η εταιρεία. Επιπλέον, επισήμανε ότι ξεκίνησε ήδη η περιοδεία των μελών του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας για την αποκατάσταση της χαμένης αξιοπιστίας με τους τευτλοκαλλιεργητές της χώρας. «Ηδη μίλησα σε παραγωγούς στο Αμύνταιο και πιστεύω ότι μέχρι το τέλος του 2016 θα έχουμε ολοκληρώσει τη διαδικασία» επισήμανε, προσθέτοντας ότι οι περιοχές που θα επισκεφθούν τα στελέχη της ΕΒΖ είναι: Λάρισα, Πλατύ Ημαθίας, Κοζάνη, Σέρρες και Ορεστιάδα.

Σκοπός της περιοδείας είναι αφενός να ενημερωθούν οι συνεργάτες της εταιρείας για την προοπτική και το μέλλον της βιομηχανίας, για τα σχέδια που γίνονται, αλλά και για την πορεία των πληρωμών, αφετέρου δε να επιτευχθεί διεύρυνση των καλλιεργούμενων εκτάσεων στα 200.000 στρέμματα. Υπενθυμίζεται ότι η φετινή καμπάνια έκλεισε με αύξηση περίπου 30% στην παραγωγή, η οποία ανήλθε σε 32.000 τόνους ζάχαρης, έναντι 24.000 τόνων πέρυσι.

«Αν βρεθεί τρόπος να μας εγγυηθούν ότι θα πληρωνόμαστε και δεν θα ζούμε με το άγχος αν θα πάρουμε τα λεφτά μας, ο στόχος των 200.000 στρεμμάτων καλλιέργειας με τεύτλα είναι πλήρως επιτεύξιμος», υπογράμμισε από την πλευρά του ο πρόεδρος των τευτλοκαλλιεργητών Κεντρικής Μακεδονίας, Παύλος Μπογιαννίδης και προσέθεσε: «Η καλλιέργεια τεύτλων είναι κερδοφόρα για τον αγρότη και εφόσον θα είναι εξασφαλισμένο ότι δεν θα χάσουμε τα λεφτά μας, δεν βλέπω τον λόγο να μην γίνουμε και πάλι 8.000 καλλιεργητές, όπως ήμασταν το 2009 και τώρα απομείναμε 4.000».Λιγότερο αισιόδοξοι δηλώνουν, από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι στην ΕΒΖ, αναφέροντας ότι η βιομηχανία «μοιάζει με πλοίο ακυβέρνητο σε αχαρτογράφητα νερά».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή