ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Μπαράκ Ομπάμα

Την ύψιστη τιμητική διάκριση προς πολίτες στις ΗΠΑ, το Μετάλλιο της Ελευθερίας, απένειμε ο Μπαράκ Ομπάμα σε 21 προσωπικότητες που έχουν διακριθεί στους τομείς τους.

 

Μεταξύ αυτών, ο συνιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς και η σύζυγός του Μελίντα για το φιλανθρωπικό τους έργο, οι πρώην παίκτες του μπάσκετ Μάικλ Τζόρνταν και Καρίμ Αμπντουλ-Τζαμπάρ αλλά και οι ηθοποιοί Τομ Χανκς, Ρόμπερτ Ρέντφορντ και Ρόμπερτ Ντε Νίρο.

Μάλιστα, οι τιμηθέντες μαζί με τον πρόεδρο Ομπάμα δεν δίστασαν πριν τη βράβευση να λάβουν μέρος στην τελευταία διαδικτυακή «τρέλα», το περίφημο «mannequin challenge». Σύμφωνα με τη νέα αυτή «πρόκληση», οι συμμετέχοντες πρέπει να τραβήξουν ένα βίντεο κατά τη διάρκεια του οποίου στέκονται εντελώς ακίνητοι, σαν καρέ από φωτογραφία. 

 

 

«Οταν σκέφτεται κανείς αυτούς τους απίστευτους ανθρώπους καταλαβαίνει κανείς τι είναι αυτό που μας καθιστά το πιο σημαντικό έθνος στη γη», είπε ο Ομπάμα στη διάρκεια της απονομής στον Λευκό Οίκο και πρόσθεσε: «Το Μετάλλιο της Ελευθερίας δεν είναι μονάχα η ύψιστη τιμητική διάκριση προς έναν πολίτη του έθνους, πρόκειται για έναν φόρο τιμής στην ιδέα ότι ο καθένας εξ ημών, άσχετα από την καταγωγή του, έχει την ευκαιρία να αλλάξει αυτήν την χώρα προς το καλύτερο».

«Επιστήμονες, φιλάνθρωποι, δημόσιοι λειτουργοί ή στρατιωτικοί, αθλητές και καλλιτέχνες, αυτά τα 21 πρόσωπα συνέβαλαν στο να πάει μπροστά η Αμερική, καθώς ενέπνευσαν εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο, την ίδια στιγμή, είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Μεταξύ των βραβευθέντων ήταν επίσης ο Μπρους Σπρίνγκστιν και η Νταϊάνα Ρος, ο αρχιτέκτονας Φρανκ Γκέρι και η παρουσιάστρια Έλεν Ντε Τζένερις.

Το Μετάλλιο απονέμεται ετησίως σε όσους έχουν συνεισφέρει με το έργο τους στα εθνικά συμφέροντα, την ασφάλεια, την παγκόσμια ειρήνη αλλά και σε αυτούς που έχουν καταφέρει σημαντικά πολιτιστικά, δημόσια ή ιδιωτικά επιτεύγματα.

 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ