Eπίθεση Ερντογάν στους Ευρωπαίους

Eπίθεση Ερντογάν στους Ευρωπαίους

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν έχει περάσει ούτε ένα 24ωρο από τις δηλώσεις του για την συνθήκη της Λωζάννης και ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε επίθεση εναντίον των Ευρωπαίων, λέγοντας πως οι «φίλοι μας οι δυτικοί δεν μας έχουν υποστηρίξει».

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα, όπως αναφέρει το Reuters, ότι η ψήφος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης με την Αγκυρα «στα μάτια μας δεν έχει αξία» και κατηγόρησε και πάλι την Ευρώπη ότι παίρνει το μέρος τρομοκρατικών οργανώσεων.

«Εχουμε καταστήσει σαφές ξανά και ξανά ότι φροντίζουμε τις ευρωπαϊκές αξίες περισσότερο από πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αλλά δεν έχουμε δει συγκεκριμένη υποστήριξη από τους δυτικούς μας φίλους. Καμία από τις υποσχέσεις δεν έχει τηρηθεί», δήλωσε ο τούρκος πρόεδρος κατά τη διάρκεια διάσκεψης του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας στην Κωνσταντινούπολη.

«Θα υπάρξει συνάντηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αύριο, και θα ψηφίσουν για τις συνομιλίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης με την Τουρκία, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα, αυτή η ψηφοφορία δεν έχει αξία στα μάτια μας».

Υπενθυμίζεται πως μόλις χθες ο κ, Ερντογάν τόνισε πως η Συνθήκη της Λωζάνης, που ορίζει τα σύνορα της σημερινής Τουρκίας, δεν είναι ένα «ιερό κείμενο» που πρέπει να μείνει ανέγγιχτο, αλλά αντίθετα μπορεί να βελτιωθεί.

Το ελληνικό ΥΠΕΞ απάντησε πως «στον αναθεωρητισμό που διατυπώνεται κατ’ επανάληψη από την τουρκική ηγεσία, η Ελλάδα αντιπαρατάσσει την προσήλωσή της στη διασφάλιση της διεθνούς νομιμότητας, της ειρήνης και της σταθερότητας. Δηλώσεις αμφισβήτησης της Συνθήκης της Λωζάννης είναι απαράδεκτες».

«Ο Ερντογάν έχει περάσει σε φάση πλήρους αναθεωρητισμού… Η Λωζάνη αφορά τα σύνορα όλων των χωρών της περιοχής, αυτό είναι επικίνδυνο» προειδοποίησε στο μεταξύ μέσω του ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης σχολιάζοντας τις επίμαχες αναφορές του τούρκου προέδρου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή