ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρ. Μητσοτάκης: Ανάγκη πολιτικής αλλαγής, είμαστε το νέο πατριωτικό κίνημα

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Με αναφορά στον Κωστή Στεφανόπουλο ξεκίνησε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητστοτάκης, την ομιλία του στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ. «Ο Κωστής Στεφανόπουλος αναβάθμισε κάθε αξίωμα από το οποίο υπηρέτησε το δημόσιο συμφέρον και κυρίως το ύπατο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: Κέρδισε την αγάπη και τον σεβασμό των Ελλήνων και αισθανόμαστε τιμή που αποτελεί κομμάτι της ιστορίας της παράταξης» τόνισε και πρόσθεσε πως «Δεν υπήρξε λαικιστής, έκανε την σεμνότητα τρόπο ζωής. Γνήσιος δημοκράτης».

Συνεχίζοντας ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για την πολιτική αλλαγή στη χώρα, μιλώντας στην Κ.Ο. του κόμματος. Όπως είπε, δεν είναι μόνο η παταγώδης αποτυχία της κυβέρνησης που κάνει επιτακτική την ανάγκη πολιτικής αλλαγής, αλλά είναι και οι διεθνείς ανακατατάξεις

Κατά τον κ. Μητσοτάκη, μόνο μια νέα, σοβαρή και αξιόπιστή κυβέρνηση μπορεί να εκμεταλλευτεί τις ανακατατάξεις αυτές προς όφελος της Ελλάδας.

Όσον αφορά την μίνι συνόδο της Ευρωζώνης με το ΔΝΤ στο Βερολίνο την Παρασκευή, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε πως η Ελλάδα δεν προσκλήθηκε, καθώς κάποιοι θέλουν να αποφασίσουν για μας χωρίς εμάς.

«Δεν είμαστε μέρος καμίας λύσης, αλλά ένα διαρκές πρόβλημα. Η διεθνής κοινότητα μας αντιμετωπίζει με αισθήματα συμπόνοιας και οίκτου. Η κατανόηση των ξένων δεν είναι αρκετή για να εξασφαλίσει από μόνη της την προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων», πρόσθεσε.

Ειδικά για την Τουρκία ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα είναι απρόβλεπτη, ενώ χαρακτήρισε απαράδεκτες τις συνεχείς τοποθετήσεις Ερντογάν για τη συνθήκη της Λωζάννης. Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και στην Αλβανία κάνοντας λόγο για κρεσέντο εθνικισμού, η οποία βάζει στο τραπέζι όλα τα διμερή θέματα. Αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό εξέφρασε τον προβληματισμό του για τα βήματα υπαναχώρησης των Τουρκοκυπρίων.

«Έσυραν την χώρα σε μία αχρείαστη περιπέτεια»

Όσον αφορά την οικονομία ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση πως αφού «έριξε την προηγούμενη κυβέρνηση, έσυρε τη χώρα σε μια αχρείαστη περιπέτεια, συκοφάντησε τους πολιτικούς τους αντιπάλους, διέλυσε την πραγματική οικονομία και σήμερα προσπαθεί να φτάσει εκεί που ήμασταν πριν από δύο χρόνια».

Όπως ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, επικαλούμενος στοιχεία του προϋπολογισμού «ο πλούτος που χάθηκε σε απώλεια εγχώριου ακαθάριστου εθνικού προϊόντος από την αναίτια παράταση της ύφεσης ανέρχεται σε 26 δισ. ευρώ».

Όσον αφορά την ανεργία είπε πως πως «Στην αγορά εργασίας μειώνονται οι θέσεις πλήρους απασχόλησης προς όφελος της μερικής απασχόλησης. Η ανταγωνιστικότητα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των ιδιωτών αυξήθηκαν. Τα λουκέτα πολλαπλασιάζονται οι καταθέσεις μειώθηκαν κατά 37 δισ. ευρώ τις μέρες του ΣΥΡΙΖΑ».

Λαϊκισμός και υποσχέσεις

 Ο κ. Μητσοτάκης έδωσε έμφαση στο ότι δεν θα διολισθήσει σε λαϊκισμό, δεν θα υποσχεθεί πράγματα που δεν μπορεί να εφαρμόσει. Αντίθετα, σημείωσε, θα εξηγήσει στους πολίτες γιατί η πολιτική του για τις επενδύσεις, για τη μείωση των φόρων θα έχει όφελος και για την οικονομία, αλλά και για τη ζωή των πολιτών. Θα εξηγήσουμε, ανέφερε χαρακτηριστικά, γιατί η πολιτική μας για την Παιδεία αποσκοπεί να φτιάξουμε καλύτερα δημόσια σχολεία και πανεπιστήμια.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για τις εσωτερικές μεταρρυθμίσεις, για την αλλαγή της οργανωτικής δομής του κόμματος. Αναφέρθηκε στην κάρτα μέλους που αποσκοπεί στην οικονομική ενίσχυση του κόμματος, αφού στοιχίζει ένα ευρώ τον μήνα, δώδεκα ευρώ τον χρόνο και υλοποιεί το σύνθημά του «λίγα από πολλούς και όχι πολλά από λίγους».

Ακολούθως υπογράμμισε ότι ξεκινήσαμε το μητρώο πολιτικών στελεχών, αλλά προειδοποίησε «να μην ράβουν κάποιοι κοστούμια υποψηφίων βουλευτών πριν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες». Ειδική αναφορά έκανε στον εσωτερικό ανασχηματισμό και στη αλλαγή του σχήματος των συντονιστών και τομεαρχών, διευκρινίζοντας ότι δεν ανεχθεί φαινόμενα αλαζονείας. «Δεν θα υιοθετούσα τον χαρακτηρισμό "σκιώδη κυβέρνηση", κυβέρνηση θα γίνουμε όταν θα μας δώσει την εντολή ο ελληνικός λαός. Επίσης αυτό το σχήμα δεν μας δεσμεύει ούτε ως προς την οργάνωση της κυβέρνησης -δεν θα κάνουμε κυβέρνηση με 47 πρόσωπα-, ούτε ως προς τα πρόσωπα που θα την στελεχώσουν} τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Κλείνοντας είπε ότι στη ΝΔ έπεσε ο κλήρος να εκφράσει το ρεύμα της πολιτικής αλλαγής. «Δεν είμαστε μπροστά επειδή χάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, είμαστε μπροστά γιατί κερδίζουμε εμείς, ο κόσμος μας ακούει, εκφράζουμε ένα νέο πατριωτικό κίνημα βασισμένο στις δυνάμεις της αλήθειας, μία πλατιά πανστρατιά που θα υπερβεί παραδοσιακές γραμμές».

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ