Εκδήλωση ενημέρωσης εθελοντικών δράσεων Σύμπλευσης

Εκδήλωση ενημέρωσης εθελοντικών δράσεων Σύμπλευσης

3' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η +πλευση (Σύμπλευση) διοργανώνει εκδήλωση ενημέρωσης για τις εθελοντικές δράσεις που πραγματοποίησε αλλά και σχεδιάζει για το 2017, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου.

Θα παρουσιαστεί το μέχρι τώρα έργο της, η πρόσφατη εξόρμηση στον Άη Στράτη και ο σχεδιασμός έργων για τον 4ο διάπλου του 2017.

Μερικοί από τους εμπειρότερους Έλληνες εθελοντές στο Αιγαίο, μαζί με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης ακριτικών και απομακρυσμένων νησιών, αλλά και κορυφαία στελέχη της εκπαιδευτικής κοινότητας, θα δώσουν στο κοινό τη δυνατότητα να αντιληφθεί την ουσία και το εύρος των πραγματοποιούμενων δράσεων και έργων, με την πολύχρονη εμπειρία και εξειδίκευσή τους.

Οι ομιλητές θα καλύψουν ευρύ φάσμα θεμάτων που άπτονται του εθελοντισμού στην ελληνική πραγματικότητα, όπως ο ο ρόλος της παροχής δωρεάν εξειδικευμένων υπηρεσιών υγείας στην γεφύρωση του χάσματος μεταξύ διαφορετικών περιοχών της Ελλάδας, ο τρόπος με τον οποίο δρα ο εθελοντής γιατρός, αλλά και η ενίσχυση της πρόληψης με την εκλαΐκευση και διάχυση της επιστημονικής γνώσης στον απομονωμένο και ακριτικό πληθυσμό σε μία σειρά μείζονων απειλών υγείας (κάπνισμα, καρκίνος μαστού}, αλλά και κοινωνικών φαινομένων (bullying, ψυχικά προβλήματα).

Επίσης, τα κριτήρια στην επιλογή των έργων που υλοποιούνται και η εξασφαλισμένη πορεία των χορηγούμενων κεφαλαίων από την αρχική δέσμευση στο τελικό έργο, αλλά και ο κρίσιμος ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης στην συνεργασία με τον εθελοντισμό, από την ετοιμότητα για την αρχική πρότασης, στην σταδιακής υλοποίησης και τελικά στη διαχείρισης των χορηγούμενων έργων.

Το πλαίσιο αυτό συμπληρώνει η πολιτιστική καλλιέργεια και η τόνωση της παραγωγής πνευματικού έργου με την υποστήριξη πολιτιστικών εκδηλώσεων, παράλληλα με την ενίσχυση των εκπαιδευτικών και άλλων δομών στα απομακρυσμένα και ακριτικά νησιά.

Αναλυτικά η ατζέντα της εκδήλωσης:

ΜΕ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ

Εκδήλωση ενημέρωσης εθελοντικών δράσεων Σύμπλευσης

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

24.11.2016

Αίθουσα Mc3, Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο

Πτέρυγα «Αλεξάνδρα Τριάντη»

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

ΕΝΑΡΞΗ: 7 μ.μ.

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ

Καλωσόρισμα και έναρξη.

ΟΜΙΛΙΕΣ

1η ομιλία: Βασίλης Αθανασίου, δικηγόρος, ιδρυτικό μέλος +πλευσης

2η ομιλία: Φώτης Μάγγος, δήμαρχος Λειψών

3η ομιλία: Κλώντια ΚαρύδηΜπενοπούλου, Vice President, Public Affairs, The American College of Greece

4η ομιλία: Βασίλης Μαράκης, δήμαρχος Σικίνου

5η ομιλία: Αντώνης Ψαρουδάκης, Αγγειοχειρουργός, Αντιπρόεδρος Δ.Σ. +πλευσης

Οι ομιλητές θα έχουν ανοιχτή επικοινωνία με το κοινό.

ΕΞΟΡΜΗΣΗ 2016 – ΑΓΙΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ

Προβολή βίντεο και slide show

ΔΙΑΠΛΟΥΣ 2017 – ΣΧΕΔΙΑΖΟΜΕΝΑ ΕΡΓΑ

Προβολή ενημερωτικών στοιχείων για τον 4ο Διάπλου της +πλευσης, από την Πέμπτη 27 Απριλίου ως την Κυριακή 7 Μαΐου, σε Κίμωλο, Σίκινο, Ηρακλειά, Σχοινούσα, Ανάφη, Ψέριμο, Τέλενδο και Λειψούς.

ΛΗΞΗ: 8.30 μ.μ.

Θα ακολουθήσει κοκτέιλ, με παραδοσιακά προϊόντα από τα νησιά.

Η +πλευση απέκτησε νομική μορφή τον Ιανουάριο 2014, όμως πολλά από τα μέλη της συμμετέχουν ενεργά και εθελοντικά έως και επί είκοσι συναπτά χρόνια σε δράσεις με άλλο φορέα στην υποστήριξη και βελτίωση της ποιότητας ζωής στα μικρά και ακριτικά νησιά του Αιγαίου.

Στα τρία χρόνια ζωής της έχει προσφέρει δωρεάν ιατρικές εξετάσεις από κορυφαίους εξειδικευμένους επιστήμονες σε χιλιάδες κατοίκους των απομακρυσμένων και ακριτικών ελληνικών νησιών, έχει δωρίσει τεχνολογικό και εκπαιδευτικό εξοπλισμό στα σχολεία τους, μουσικά όργανα, αλλά και μίνι αφαλατωτές ψύκτες για τους μαθητές, έχει πραγματοποιήσει σειρά ενημερωτικών εκδηλώσεων για την πρόληψη του καπνίσματος, του καρκίνου του μαστού κ.ά., έχει διοργανώσει σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων όπως βιβλιοπαρουσιάσεις, θέατρο σκιών, φωτογραφικές εκθέσεις, προγράμματα του Μουσείου Ηρακλειδών.

Παράλληλα, έχει υλοποιήσει μεγάλα και μικρότερα έργα υποδομής, όπως πλήρως εξοπλισμένο Πνευματικό Πολιτιστικό Κέντρο, αφαλατωτές, πολυγήπεδα, παιδικές χαρές, βιβλιοθήκες, ενημερωτικές πολύγλωσσες πινακίδες για τουριστικά αξιοθέατα, αλλά και στεγασμένους χώρους αναμονής στα λιμάνια, ενώ έχει δημιουργήσει πλήρες οδοντιατρείο και δωρίσει όχημα διακομιδής εκτάκτων περιστατικών, αιματολογικούς αναλυτές και απινιδωτές στα τοπικά αγροτικά ιατρεία.

Όλες οι τρέχουσες και καθημερινές δράσεις της +πλευσης χρηματοδοτούνται από τα μέλη της.

Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς μας για την εμπιστοσύνη και τη πολύτιμη συνδρομή τους στη βελτίωση των συνθηκών ζωής των κατοίκων των ακριτικών μας νησιών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή