Διαπραγμάτευση και εθνικά μονοπωλούν τη Βουλή

Διαπραγμάτευση και εθνικά μονοπωλούν τη Βουλή

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι εξελίξεις περί την διαπραγμάτευση για την β’ αξιολόγηση και τα θέματα που ανακύπτουν στο μέτωπο της εξωτερικής πολιτικής, φαίνεται να μονοπωλούν το ενδιαφέρον της εθνικής αντιπροσωπείας, η οποία κατά τ’ άλλα συζητεί και ψηφίζει νομοσχέδια, τα οποία στην πλειοψηφία τους αφορούν εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με ευρωπαϊκές οδηγίες. Αυτό φάνηκε σήμερα, καθώς «στη σκιά» των ομιλιών του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε συνεδριάσεις των Κοινοβουλευτικών Ομάδων, βουλευτές της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης έδειξαν μάλλον μικρό ενδιαφέρον για το περιεχόμενο των εν λόγω νομοσχεδίων.

Η αρχή έγινε το πρωί, με το νομοσχέδιο που αφορά την εναρμόνιση της νομοθεσίας με Οδηγία σχετικά με τις συμβάσεις πίστωσης για καταναλωτές, για ακίνητα που προορίζονται για κατοικία. Αργά το μεσημέρι ψηφίστηκε, ενώ το απόγευμα σειρά παίρνει άλλο νομοθέτημα, μέσω του οποίου ενσωματώνεται Οδηγία για την ανάπτυξη υποδομών εναλλακτικών καυσίμων, και την απλοποίηση της διαδικασίας αδειοδότησης πρατηρίων παροχής καυσίμων. Την ίδια ώρα στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, ολοκληρώνεται με επείγουσες διαδικασίες, προκειμένου να ψηφιστεί από την Ολομέλεια έως την Παρασκευή, το νομοσχέδιο του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, για το «Ενιαίο Σύστημα κινητικότητας στην Δημόσια Διοίκηση και την Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Για Ερντογάν

Μέσα σε αυτό το περιβάλλον, ο επικεφαλής του τομέα Εξωτερικών της ΝΔ Γ. Κουμουτσάκος, σε παρέμβασή του ζήτησε την άμεση σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ), υπογραμμίζοντας πως συγκεντρώνονται πολλά σύννεφα στον ορίζοντα των εθνικών θεμάτων. «Είναι επιτακτικό να συγκληθεί το ΕΣΕΠ, ώστε οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου να συζητήσουν σε βάθος τις πολύ σοβαρές εξελίξεις στα εθνικά μας θέματα, μακριά από τη λογική των εντυπωσιασμών που δημιουργούν τα φώτα της δημοσιότητας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουμουτσάκος από του βήματος της Ολομέλειας.

Νωρίτερα, έντονα προβληματισμένος για τη στάση της κυβέρνησης έναντι των εξελίξεων στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής, εμφανίστηκε μεταξύ άλλων και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Α.Λοβέρδος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή