ΕΛΛΑΔΑ

Στο αρχείο οι καταγγελίες Σπίρτζη κατά ΕΕΤΤ για τη Digea

ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΝΔΡΟΥ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Δικαιοσύνη

Αρχειοθετούνται οι καταγγελίες του υπουργού Υποδομών και Δικτύων Χρήστου Σπίρτζη, που περιλαμβάνονται στη μηνυτήρια αναφορά που είχε καταθέσει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας για το θέμα της DIGEA, καταλογίζοντας στα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων (ΕΕΤΤ), από το 2012 έως σήμερα, σωρεία παρατυπιών και παράνομων ενεργειών στις διαδικασίες του διαγωνισμού για τη «χορήγηση δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων επίγειας ψηφιακής ευρυεκομπής».

Σύμφωνα με το περιεχόμενο της αναφοράς του κ. Σπίρτζη, υπήρξε παράβαση της εθνικής αλλά και κοινοτικής νομοθεσίας καθώς δεν μπορούσε να συμπίπτει ο δικαιοπάροχος (δηλ. τα τηλεοπτικά κανάλια) με τον υπερθεματιστή.

Μετά την έρευνα, ωστόσο, που διενήργησε η εισαγγελέας Χριστιάνα Φραγκιά μαζί με τους συναδέλφους της, Ε. Τουλουπάκη  και Γ. Καλούδη, κρίθηκε, σε εφαρμογή πρόσφατης διάταξη του ν. 4070/2012,  ότι αρκεί ο ανάδοχος να έχει «διαφορετική νομική προσωπικότητα».

Ως εκ τούτου, η εισαγγελική λειτουργός, αποτιμώντας όσα ρητά προβλέπονται από τη συγκεκριμένη νομοθετική διάταξη, έκρινε ότι δεν συντρέχει τυπικά κώλυμα στη DIGEA να ανακηρυχτεί υπερθεματίστρια του διαγωνισμού.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ