«Δεν παραιτούμαι», το μήνυμα Ν. Κοτζιά

«Δεν παραιτούμαι», το μήνυμα Ν. Κοτζιά

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για προσωπική επίθεση από σκοτεινούς κύκλους εντός και εκτός της Ελλάδος έκανε χθες λόγο ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς, σχετικά με δημοσιεύματα των τελευταίων 24ώρων για τον ρόλο που διαδραμάτισε στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό. Σε εκδήλωση της κίνησης «Πράττω» στη Θεσσαλονίκη με θέμα «Η Ελλάδα σε έναν κόσμο που αλλάζει», ο κ. Κοτζιάς επισήμανε ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί, ιδιαίτερα σε αυτή «την τόσο κρίσιμη στιγμή για τη χώρα». Αρνήθηκε τον χαρακτηρισμό του «εθνικιστή» που του αποδόθηκε και διερωτήθηκε: «Τι είναι πιο εθνικιστικό; Οι Τούρκοι που θέλουν να κρατάνε τα στρατεύματά τους στην Κύπρο ή εμείς που θέλουμε να φύγουν;». Επί τούτου επισήμανε ότι το ζήτημα της κατοχής του βορείου τμήματος της Κύπρου είναι ίσως η κυριότερη πτυχή του κυπριακού προβλήματος και εκτίμησε ότι «ορισμένοι δεν θέλουν λύση. Θέλουν παράδοση».

Ο κ. Κοτζιάς μάλιστα πρόσθεσε πως «οι Θερμοπύλες είναι για εμάς. Οχι για άλλους». Ανέφερε, επίσης, ότι η Ελλάδα τάσσεται υπέρ μιας λύσης που θα εξυπηρετεί και τις δύο κοινότητες που κατοικούν στην Κύπρο. «Κριτήριό μας», υπογράμμισε αφήνοντας αιχμές, «είναι τα συμφέροντα των Κυπρίων και όχι τα γεωστρατηγικά συμφέροντα τρίτης χώρας». Ο κ. Κοτζιάς έκανε και μια έμμεση αναφορά στο ζήτημα των βάσεων, παραπέμποντας στο γεγονός ότι η Τουρκία διατηρεί στρατιωτική βάση στο Ιράκ από την οποία αρνείται να φύγει παρά τις διαρκείς ενστάσεις από την κυβέρνηση της Βαγδάτης. «Αυτό θυμηθείτε το όταν μιλάτε για την Κύπρο», υπογράμμισε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή