Στραματσόνι: «Οποιος δεν έχει κίνητρο, ας σταματήσει»

Στραματσόνι: «Οποιος δεν έχει κίνητρο, ας σταματήσει»

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια χαραμάδα ελπίδας έχει απομείνει όλη κι όλη στον Παναθηναϊκό κι από εκεί θα προσπαθήσει να τρυπώσει στη φάση των 32 του Γιουρόπα Λιγκ, κυνηγώντας ένα μεγάλο θαύμα, αρχής γενομένης από απόψε (20.00) στο ματς με τον Αγιαξ στο Αμστερνταμ. Η νίκη είναι το μοναδικό ζητούμενο και μάλιστα δεν αρκεί από μόνη της για να κρατήσει ζωντανές τις όποιες ελπίδες. Θα πρέπει, ταυτόχρονα, να έλθει ισοπαλία το Θέλτα – Σταντάρ Λιέγης στο Βίγκο, ώστε νικώντας στην τελευταία αγωνιστική οι «πράσινοι» τους Ισπανούς στη Λεωφόρο, να ελπίζουν σε μια νίκη – δώρο του Αγιαξ στο Βέλγιο. Είναι το μοναδικό σενάριο που ανοίγει την πόρτα της πρόκρισης. Οτιδήποτε άλλο κι αν συμβεί, ο Παναθηναϊκός θα μείνει εκτός, ακόμα κι αν νικήσει στα δύο τελευταία παιχνίδια του.

Με τις ελπίδες να είναι μόνο μαθηματικές, ο Αντρέα Στραματσόνι έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στους παίκτες του. «Θέλουμε να αντιδράσουμε απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα. Είναι αδύνατον σε ένα τέτοιο γήπεδο και μπροστά σε τόσο κόσμο να μην έχεις κίνητρο. Είμαι σίγουρος πως θα δώσουμε όλοι το 110%. Αν κάποιος μπει στο γήπεδο και δεν έχει κίνητρο, είναι καλύτερο να σταματήσει το ποδόσφαιρο» τόνισε με έμφαση ο Ιταλός τεχνικός, θέλοντας να φέρει άπαντες προ των ευθυνών τους. Σημαντικό κίνητρο είναι, άλλωστε, και το φρένο σε μια σειρά κακών αποτελεσμάτων. Ο Παναθηναϊκός μετρά 11 παιχνίδια χωρίς νίκη σε φάση ομίλων οποιασδήποτε ευρωπαϊκής διοργάνωσης (η τελευταία του ήταν το 2012 επί της Μάριμπορ στο ΟΑΚΑ) κι αν δεν νικήσει απόψε, ισοφαρίζει το αρνητικό ρεκόρ της Παρτιζάν και της Σλόβαν Μπρατισλάβας στο Γιουρόπα Λιγκ.

Με τον Μπεργκ να μένει πιθανώς στον πάγκο λόγω της μεγάλης απουσίας του εξαιτίας του τραυματισμού του, τη θέση δίπλα στον Ιμπάρμπο τη διεκδικούν οι Βιγιαφάνες και Ρινάλντι. Ο Ζέκα επιστρέφει και θα έχει δίπλα του τον Λεντέσμα ή τον Λουντ, με τους υπόλοιπους παίκτες στο 3-5-2 που φαίνεται να επιλέγει ο Στραματσόνι να είναι οι Στιλ, Κουλιμπαλί, Χουλτ, Κουτρουμπής, Μολέντο, Σάμπα. Ο Αγιαξ έχει εξασφαλίσει την πρόκριση και θα ξεκουράσει κάποιους βασικούς, με πιθανή ενδεκάδα τους Ονανά, Τετέ, Ντε Λιτ, Βιεργκέβερ, Ντάικς, Φαν Ντε Μπέεκ, Σούνε, Κλάασεν, Τραορέ, Τσέρνι και Κασιέρα.

Το «Αμστερνταμ Αρίνα» θα είναι κατάμεστο, με τον Παναθηναϊκό να έχει περισσότερους από 3.000 Ελληνες στο πλευρό του. Στην Ολλανδία έχουν ταξιδέψει πολύ περισσότεροι οπαδοί του και η αστυνομία δεν θα τους επιστρέψει την πρόσβαση στο γήπεδο χωρίς εισιτήριο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή