Γαβρόγλου και πρυτάνεις αναζητούν κοινό τόπο

Γαβρόγλου και πρυτάνεις αναζητούν κοινό τόπο

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ένα νομοσχέδιο, το οποίο θα κατατεθεί εντός του 2017, ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Γαβρόγλου θα συμπεριλάβει όλες τις αλλαγές για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Το νομοσχέδιο θα ρυθμίζει τόσο τα της διοίκησης των ΑΕΙ/ΤΕΙ (Συμβούλιο, εκλογή πρυτάνεων, συμμετοχή φοιτητών στη διοίκηση των ιδρυμάτων), όσο και τις μεταπτυχιακές σπουδές.

Ειδικότερα, για αύριο έχει προγραμματιστεί η πρώτη συνάντηση του νέου υπουργού Παιδείας με το προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων. Μετά την απόσυρση του νομοσχεδίου για τις μεταπτυχιακές σπουδές, που είχε καταρτίσει η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Σία Αναγνωστοπούλου, πρόθεση του κ. Γαβρόγλου είναι οι αλλαγές στις μεταπτυχιακές σπουδές να ρυθμισθούν στο πλαίσιο μιας ευρύτερης αναδιάταξης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Ο νέος υπουργός προκρίνει τη δημιουργία ενιαίου χώρου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, μέσω συνεργασίας των πανεπιστημίων, ΤΕΙ και ερευνητικών κέντρων ανά περιφέρεια. Η θέση έχει διατυπωθεί στο πόρισμα της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής (επί προεδρίας Κ. Γαβρόγλου). Ηδη, στη Σύνοδο Προέδρων ΤΕΙ ο κ. Γαβρόγλου ζήτησε να αρχίσουν συζητήσεις περιφερειακών πανεπιστημίων και ΤΕΙ στην κατεύθυνση αυτή.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Γαβρόγλου θα ζητήσει από τους πρυτάνεις να συγκροτήσουν επιτροπή διαλόγου για τη χορήγηση επαγγελματικών δικαιωμάτων στους αποφοίτους 200 τμημάτων πανεπιστημίων και ΤΕΙ. Τέλος, ερώτημα από τους πρυτάνεις στον κ. Γαβρόγλου είναι η τύχη των θέσεων διδασκόντων που είχε ανακοινώσει η κ. Αναγνωστοπούλου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή