Μεγάλα περιθώρια αύξησης τουριστικής κίνησης από το Ισραήλ

Μεγάλα περιθώρια αύξησης τουριστικής κίνησης από το Ισραήλ

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περίπου 430.000 Ισραηλινοί επιλέγουν κάθε χρόνο τη χώρα μας για τις διακοπές τους, αριθμός που μπορεί να αυξηθεί περαιτέρω όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια του ετήσιου συνεδρίου της ένωσης ισραηλινών τουριστικών πρακτόρων που ολοκληρώνει σήμερα τις εργασίες του στην Αθήνα.

Το συνέδριο στο οποίο συμμετέχουν 350 ταξιδιωτικοί πράκτορες διοργανώθηκε στη χώρα μας έπειτα από πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Ελλάδας με την υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Η επίσημη έναρξη του συνεδρίου πραγματοποιήθηκε με εκδήλωση που έλαβε χώρα στο Μουσείο της Ακρόπολης και στην οποία, μεταξύ άλλων, μίλησαν η υπ. Τουρισμού Ελενα Κουντουρά, ο αντιπρόεδρος της Aegean Ευτύχιος Βασιλάκης και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Λύσανδρος Τσιλίδης.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο του συνεδρίου οι εκπρόσωποι των φορέων των ταξιδιωτικών γραφείων της Ελλάδας και του Ισραήλ υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας για την ανάπτυξη των τουριστικών ροών μεταξύ των δύο αγορών και τον σεβασμό της τουριστικής νομοθεσίας των δύο χωρών.

Επίσης, η ισραηλινή ένωση απηύθυνε πρόσκληση στην ελληνική ομοσπονδία να πραγματοποιήσει το συνέδριό της στην Ιερουσαλήμ. Ο κ. Τσιλίδης αναφέρθηκε στις δυνατότητες περαιτέρω αύξησης του τουριστικού ρεύματος από το Ισραήλ στην Ελλάδα. Ο γ.γ. του ΕΟΤ Δημήτρης Τρυφωνόπουλος υπογράμμισε ότι ο Οργανισμός θα συνεχίσει τις προσκλήσεις σε Ισραηλινούς ταξιδιωτικούς πράκτορες και δημοσιογράφους για την πραγματοποίηση ταξιδιών εξοικείωσης σε ελληνικούς προορισμούς, ενώ απηύθυνε πρόσκληση σε ισραηλινές εταιρείες να πραγματοποιήσουν τα συνέδριά τους στη χώρα μας.

Η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Μαριέττα Παπαβασιλείου τόνισε για το 2017 ότι στόχος είναι η σεζόν για την ισραηλινή αγορά να επιμηκυνθεί από τις αρχές Μαρτίου έως τα μέσα Δεκεμβρίου σε νησιά όπως η Ρόδος.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών Αλέξης Γαληνός τόνισε ότι η Αθήνα είναι εξαιρετικός προορισμός για τους Ισραηλινούς τουρίστες και η γενική διευθύντρια του γραφείου συνεδρίων της Θεσσαλονίκης Εφη Κουδέλη ότι 50 Ισραηλινοί ταξιδιωτικοί πράκτορες έχουν προσκληθεί για να γνωρίσουν τη Θεσσαλονίκη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή