«Καυτό» τζάμπολ με τη Μακάμπι

«Καυτό» τζάμπολ με τη Μακάμπι

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η βαθμολογική τεκμηρίωση των δύο συνεχόμενων νικών που πέτυχε ο Ολυμπιακός την προηγούμενη εβδομάδα μπορεί να επιτευχθεί με τη συνέχιση της ίδιας πορείας στο σημερινό παιχνίδι (19.45), κόντρα στη Μακάμπι για την 9η αγωνιστική της Ευρωλίγκα. Οι γηπεδούχοι «ξεχειλίζουν» από αυτοπεποίθηση για τις δυνατότητές τους, ιδιαίτερα μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού Superfoods, και μπορούν να διατηρήσουν το αήττητο της έδρας τους. «Θέλουμε σταθερότητα και συγκέντρωση επί σαράντα λεπτά. Να κρατήσουμε τον έλεγχο του ματς από την άμυνά μας και να τους βγάλουμε από τον τρόπο που θέλουν να παίζουν», τόνισε ο Σφαιρόπουλος, που δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Αγραβάνη (οστικό οίδημα). Στο σημερινό πρόγραμμα θα παίξουν Εφές – Ερ. Αστέρας, Ζαλγκίρις – Μπάμπεργκ, Αρμάνι – Φενέρμπαχτσε, Ρεάλ – Ούνικς.

Ανακοινώνει Γκάμπριελ

Στα τέλη Μαρτίου και στην ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της Ευρωλίγκας προσδιορίζεται η επιστροφή του Τζέιμς Γκιστ στον Παναθηναϊκό Superfoods, ύστερα από τη συρραφή προσαγωγού που του έγινε στις ΗΠΑ και ενώ ο αντικαταστάτης του Κένι Γκάμπριελ διέκοψε το συμβόλαιό του με τη Λοκομοτίβ Κούμπαν και σήμερα αναμένεται να φθάσει στην Αθήνα. Ο πρώην πάουερ φόργουορντ του Ρεθύμνου θα είναι στη διάθεση του Πασκουάλ για τον αυριανό αγώνα με την Νταρουσάφακα. Για πρώτη φορά, ύστερα από 50 ημέρες, λόγω του αυτοτραυματισμού του στο χέρι, ο Μάικ Τζέιμς συμμετείχε για 20 λεπτά στη χθεσινή προπόνηση.

Μεγάλη νίκη η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ επέστρεψε στις νίκες για την 6η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ και, επικρατώντας της Παρτιζάν (91-81), σταθεροποιείται στη δεύτερη θέση του 5ου ομίλου. Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο του ρυθμού και το προβάδισμα στο σκορ, ενώ στην τελευταία περίοδο είχαν επιμέρους σκορ 20-9 σε διάστημα πέντε λεπτών και δεν απειλήθηκε από τη σερβική ομάδα. Εκδιώχθηκε οπαδός της ΑΕΚ που πέταξε καπνογόνο σε άδεια εξέδρα. Σάκοτα (19 π., 3 τρ.), Ντίξον (15 π., 2 τρ.), Βασιλειάδης (16 π., 4 τρ.) και Μαυροειδής (10 π.) πρωταγωνίστησαν στην παραγωγή του σκορ, ενώ για την Παρτιζάν ήταν οι Χάτσερ (18 π.), Μαρίνκοβιτς (13 π.), Μπίρτσεβιτς (12 π.) και Ρατκόβιτσα (10 π.).

• Δεύτερη ήττα (81-74) στον πρώτο όμιλο γνώρισε ο Αρης από τη Φράπορτ Σκαϊλάνερς στη Γερμανία και ενώ η ελληνική ομάδα είχε προβάδισμα 10 πόντων (52-62) οκτώ λεπτά πριν από τη λήξη. Πέντε συνεχόμενοι πόντοι του Βονγκ εξασφάλισαν τη νίκη για τους γηπεδούχους, καθώς οι επιλογές τριπόντων από τους παίκτες του Πρίφτη ήταν βεβιασμένες και άστοχες. Τζένκινς (22 π.), Μπάκνερ (10 π.) και Γιάνκοβιτς (11 π.) ήταν οι κορυφαίοι σκόρερ του Αρη.

•Τη δεύτερη θέση του προκριματικού ομίλου για το Ευρωμπάσκετ Γυναικών του 2017 κατέκτησε η εθνική ομάδα ύστερα από την ήττα (67-53) που γνώρισε από τη Ρωσία στο Κουρσκ και προκρίνεται στην τελική φάση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή