Χατζηδάκης: «Αποτύπωση της οπισθοδρόμησης ο προϋπολογισμός του 2017»

Χατζηδάκης: «Αποτύπωση της οπισθοδρόμησης ο προϋπολογισμός του 2017»

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο προϋπολογισμός του κράτους για το 2017, που συζητείται από το πρωί στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής με στόχο να ψηφιστεί –ως γνωστόν- στις 10 Δεκεμβρίου, «είναι η αποτύπωση της οπισθοδρόμησης που είχαμε με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τη διετία 2015-2016», τόνισε σήμερα ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κ. Χατζιδάκης. «Αν διαβάσετε με προσοχή τον προϋπολογισμό θα δείτε πως προκύπτει από το ίδιο το κείμενο πως ακόμα κι αν εκπληρωθούν όλα τα θετικά σενάρια για την κυβέρνηση, ο στόχος της κυβερνητικής πλειοψηφίας είναι να ξαναγυρίσουμε εκεί που ήμασταν το 2014, έχοντας εν τω μεταξύ φορτώσει σε κάθε Έλληνα πολίτη ένα τεράστιο βάρος που ούτε ξεχνιέται, ούτε διαγράφεται» πρόσθεσε, ανοίγοντας εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης τη συζήτηση, με τους εκπροσώπους των λοιπών κομμάτων που τον διαδέχονται στο βήμα, να εξαπολύουν επιθέσεις στην κυβέρνηση για τις επιλογές της στην οικονομική, δημοσιονομική και κοινωνική πολιτική.

«Μακάρι οι προβλέψεις του προϋπολογισμού να πετύχουν. Όμως όλες οι προβλέψεις είναι συνδεδεμένες με την πραγματοποίηση μεταρρυθμίσεων. Και είναι γνωστό ότι έχετε αλλεργία στις μεταρρυθμίσεις. Οι ίδιοι, άλλωστε, διακηρύσσετε συνεχώς ότι δεν πιστεύετε στο πρόγραμμα», πρόσθεσε ο κ. Χατζηδάκης. Και κατέληξε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση διά των παριστάμενων στη συνεδρίαση ανώτατων στελεχών του οικονομικού επιτελείου, Ευκλ.Τσακαλώτο και Γ.Χουλιαράκη: «Η εκτίμησή μου είναι πως έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα στην οικονομία και την καθημερινότητα, και καθώς όλοι οι Έλληνες αισθάνονται στο πετσί τους τη χειροτέρευση της κατάστασης, σε λίγους μήνες, ακόμα κι αν σας παρακαλάει η ΝΔ να μην κάνετε εκλογές, εσείς θα επιχειρήσετε ηρωική έξοδο για να σώσετε ο,τιδήποτε αν σώζεται από τα ποσοστά σας. Επιχειρήστε το, λοιπόν, μια ώρα αρχύτερα. Θα είναι καλύτερο και για σας και για την Ελλάδα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή