Xόρστ Ζέεχοφερ: Βάζει όρους στην Μέρκελ για συνεργασία

Xόρστ Ζέεχοφερ: Βάζει όρους στην Μέρκελ για συνεργασία

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σοβαρές διαφωνίες για το προσφυγικό εξακολουθoύν να υπάρχουν στους κόλπους των γερμανικών χριστιανικών κομμάτων, της Χριστιανοδημοκρατικής Ενωσης (CDU) και της Χριστιανοκοινωνικής Ενωσης (CSU), όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ. Ο πρόεδρος της βαυαρικής CSU Χορστ Ζέεχοφερ δεν θεωρεί δεδομένο ότι θα συμμετάσχει στην νέα κυβέρνηση της Αγκελα Μέρκελ, αν εκλεγεί και πάλι καγκελάριος. Το κόμμα του θα ήταν διατεθειμένο να συμμετάσχει, εάν ο αριθμός των προσφύγων περιορισθεί σε 200.000 ετησίως, δήλωσε στην εφημερίδα Augsburger Allgemeine. «Θα συγκυβερνήσουμε στο Βερολίνο εάν πραγματοποιηθεί αυτό. Το εγγγυώμαι στο κόμμα μου», τόνισε.

Ο Ζέεχοφερ χαρακτήρισε τη θέσπιση ορίου για τους πρόσφυγες, το οποίο απορρίπτει η Μέρκελ, «το δυσκολότερο θέμα» στις σχέσεις του με την CDU. "Ενα πράγμα είναι ξεκάθαρο: θα είναι οι δυσκολότεροι δέκα μήνες (ενν. μέχρι τiς εθνικές εκλογές το Σεπτέμβριο του 2017) στις σχέσεις της CDU) και της CSU. Θα επιμείνουμε στο ανώτατο όριο των 200.000 ετησίως, διότι ο περιορισμός τους αποτελεί την προϋπόθεση για να επιτύχει η ενσωμάτωσή τους", αιτιολόγησε την στάση του ο Ζέεχοφερ στην εφημερίδα.

Ο Βαυαρός πολιτικός εκτιμά όμως ότι η CDU θα υποχωρήσει τελικά διότι «δεν μπορεί να αγνοεί το γεγονός ότι το ποσοστό της βρίσκεται 6%-10% κάτω από τις περασμένες εκλογές. Το μεταναστευτικό είναι ο βασικός λόγος», είπε.

Παρά την σκληρή του στάση, ο Ζέεχοφερ έστειλε εν τούτοις μήνυμα ενότητας. «Τα δύο κόμματα CDU και CSU θα αγωνισθουν από κοινού για την ισχυροποίησή τους» διαβεβαίωσε. «Με σωστά προγράμματα και καλά στελέχη θα μπορέσουμε να φτάσουμε κοντά στο 40% και όχι το 30%», δήλωσε στην Augsburger Allgemeine.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή