Επίθεση στη Eurodisney προετοίμαζαν οι συλληφθέντες στο Παρίσι

Επίθεση στη Eurodisney προετοίμαζαν οι συλληφθέντες στο Παρίσι

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ύποπτοι που συνελήφθησαν το περασμένο σαββατοκύριακο στη Γαλλία στο πλαίσιο της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης σχεδίαζαν να εξαπολύσουν επιθέσεις την 1η Δεκεμβρίου με στόχο αξιοθέατα και χώρους σημαντικού ενδιαφέροντος στο κέντρο και στα περίχωρα του Παρισιού, σύμφωνα με πηγή που πρόσκειται στην έρευνα και επικαλείται το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Αστυνομικές πηγές ανακοίνωσαν ότι μεταξύ των στόχων ήταν και το κέντρο της γαλλικής υπηρεσίας αντικατασκοπείας στο προάστιο Λεβαλουά-Περέ της γαλλικής πρωτεύουσας, το μεγαλειώδες κτίριο που στεγάζει το αρχηγείο της εγκληματολογικής υπηρεσίας της αστυνομίας στην περιοχή της Κε ντ' Ορφέβρ και το γειτονικό του κτίριο του Ανώτατου Δικαστηρίου.

Ανάμεσα στους στόχους ήταν και το θεματικό πάρκο της Disneyland στο Παρίσι, που απέχει 32 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα, στα ανατολικά, και η πιο ακριβή εμπορική αρτηρία της Ευρώπης, η Λεωφόρος των Ηλυσίων Πεδίων.

Οι στόχοι των πέντε συλληφθέντων και η ημερομηνία που σχεδίαζαν να εξαπολύσουν την επίθεση διακριβώθηκαν έπειτα από πληροφορίες που βρέθηκαν σε ένα smartphone, σύμφωνα με τις αστυνομικές πηγές.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή