ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διάλεξη Κ. Σημίτη στο London School of Economics την Παρασκευή

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Ομιλία με θέμα την ελληνική κρίση, αλλά και τους προβληματισμούς που τίθενται επί τάπητος  για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα εκφωνήσει ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, αύριο Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου, στο Λονδίνο.

Ο κ. Σημίτης είναι προσκεκλημένος του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου του London School of Economics και σύμφωνα με πληροφορίες η ομιλία του θα κινηθεί στον άξονα πως η ελληνική κρίση προσδιορίστηκε από τα χαρακτηριστικά της ελληνικής κοινωνίας και επηρεάστηκε σημαντικά από τη διαφορά επιπέδων ανάπτυξης ανάμεσα στον Βορρά και τον Νότο της Ε.Ε.. Όπως αναμένεται να επισημάνει το αποτέλεσμα είναι, ότι ύστερα από μια επταετή πορεία ύφεσης και τρία μνημόνια, η Ελλάδα έχει προχωρήσει σε μια οδυνηρή προσαρμογή (-23% του ΑΕΠ), ενώ η εσφαλμένη μονομέρεια μιας σκληρής περιοριστικής δημοσιονομικής πολιτικής δεν δημιούργησε συνθήκες ανάπτυξης.

Η έξοδος από την κρίση, θα υπογραμμίσει ο κ. Σημίτης, συναρτάται με τις προοπτικές επανεκκίνησης της ανάπτυξης, καθώς επίσης με την εξέλιξη της Ευρωζώνης.
 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ