Βαρβιτσιώτης: Η κυβέρνηση να μην ψάχνει συνενόχους για τα λάθη της

Βαρβιτσιώτης: Η κυβέρνηση να μην ψάχνει συνενόχους για τα λάθη της

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απάντηση στον αρμόδιο υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μουζάλα, έδωσε ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Βαρβιτσιώτης, αναφορικά με τα όσα δήλωσε ο κ. Μουζάλας σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ», κατηγορώντας ευθέως τη ΝΔ ότι εμποδίζει την λειτουργία κλειστών κέντρων κράτησης.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης τονίζει πως ο αρμόδιος υπουργός δεν είναι κατήγορος αλλά απολογούμενος και πως η κυβέρνησης των «ανοιχτών συνόρων», όπως την χαρακτηρίζει, πρέπει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης δήλωσε συγκεκριμένα πως:

«Ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, με περίσσιο θράσος, κατηγόρησε σήμερα τη Νέα Δημοκρατία ότι υπονομεύει τη δημιουργία κέντρων κράτησης για τους παράνομους μετανάστες. Την κατηγόρησε, δηλαδή, ότι παρεμποδίζει την επαναλειτουργία ενός μέτρου, που η ίδια εφήρμοσε και που ο ΣΥΡΙΖΑ κατήργησε.

Για τον κ. Μουζάλα, όποιος δεν συμφωνεί με αυτά που λέει, κατηγορείται ως ακροδεξιός. Του υπενθυμίζουμε, όμως, ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι ο κατήγορος, αλλά ο απολογούμενος.

Πρώτον, γιατί αθέτησε όλες τις υποσχέσεις, που έχει δώσει τόσο απέναντι στους κατοίκους της Χίου, όσο και απέναντι σε όλους τους νησιώτες του Βορειοανατολικού Αιγαίου.

Δεύτερον, γιατί η συνεχιζόμενη αδράνεια και αναποφασιστικότητα του τροφοδοτεί ακραίες καταστάσεις.

Τρίτον, γιατί αν είχε προετοιμάσει έγκαιρα τα κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα και στην υπόλοιπη Ελλάδα, για τα οποία τον είχαμε επανειλημμένα προειδοποιήσει, θα είχε αποφευχθεί ο εγκλωβισμός, σήμερα, χιλιάδων παράνομων μεταναστών στα νησιά μας. Η δικαιολογία ότι κάτι τέτοιο θα έθετε τη συμφωνία μεταξύ Ευρωπαϊκή Ένωσης και Τουρκίας σε κίνδυνο, αποτελεί μόνο δική του “ερμηνεία”, όπως ο ίδιος ομολόγησε σήμερα.

Τέταρτον, γιατί δεν έχει επιταχύνει στο παραμικρό τις διαδικασίες απονομής ασύλου για τους πρόσφυγες, δέσμευση που συμφωνήθηκε σχεδόν πριν από ένα χρόνο στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών.

Πέμπτον, για εμάς δεν χρειάζεται ειδική αντιμετώπιση των μεταναστών που επιδεικνύουν παραβατική συμπεριφορά. Αρκούν οι προβλέψεις του νόμου και η άμεση παραπομπή τους στην Ελληνική Δικαιοσύνη.

Καλούμε την Κυβέρνηση των “αυταπατών” και των “ανοιχτών συνόρων” να αντιμετωπίσει το πρόβλημα στην ουσία του, σταματώντας τα ψέματα και την αναζήτηση συνενόχων για τα εγκληματικά λάθη και τις παραλείψεις, που έχει έως τώρα διαπράξει».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή