Βώλακας Δράμας: Επιστροφή στην αυθεντικότητα

Βώλακας Δράμας: Επιστροφή στην αυθεντικότητα

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Βώλακας αποτελεί τον απόλυτο προορισμό για όσους αγαπούν τα χειμερινά σπορ. Βρίσκεται σε απόσταση μόλις 12 χλμ. από το χιονοδρομικό κέντρο του Φαλακρού, το βορειότερο της χώρας, με μεγάλη σεζόν και πληθώρα επιλογών: σκι, σνόουμπορντ, ορειβατικό σκι, έλκηθρο, τζετ σκι και το μοναδικό, ίσως, καφέ σε υψόμετρο 2.100 μ. Από το μπαλκόνι του η θέα απλώνεται –με καθαρή ατμόσφαιρα– από το όρος Αθως στη Χαλκιδική έως τα νησιά της Θάσου και της Σαμοθράκης!

Το χωριό του Βώλακα απέχει 32 χλμ. από τη Δράμα και σας υποδέχεται κυρίως χιονοσκέπαστο σε υψόμετρο 830 μ., προκαλώντας έκπληξη με τη ζωντάνια των χιλίων περίπου κατοίκων του. Αν βρεθείτε, δε, στις γιορτές του Δωδεκαημέρου, οι οποίες κορυφώνονται 6-8 Ιανουαρίου και παραπέμπουν σε διονυσιακά δρώμενα, θα παρασυρθείτε σε ξέφρενα γλέντια υπό τους ήχους παραδοσιακών οργάνων, όπως είναι η γκάιντα και ο νταϊρές. Εδώ η παράδοση είναι αυθεντική και δεν πουλιέται ως φολκλόρ, γι’ αυτό προτιμούν τον Βώλακα όσοι αναζητούν την εμπειρία της επαφής με τους ντόπιους, τις γεύσεις, τη μοναδική φύση.

Αναζητήστε τις περιηγήσεις που διοργανώνονται για ολιγομελή γκρουπ στο νοτιότερο δάσος ερυθρελάτης, στην Ελατιά – πληροφορίες στον ξενώνα Αλώνι του κυρ Θανάση. Αν πάλι έχετε τα… κότσια, ακολουθήστε το ευρωπαϊκό μονοπάτι Ε6, που περνάει από τον Βώλακα, για να φτάσετε στις βουνοκορφές του Φαλακρού, στο ψηλότερο σημείο (1.800 μ.) του ελληνικού τμήματος.

Για τη διαμονή σας επιλέξτε το Αλώνι του κυρ Θανάση (τηλ. 25230-23714, www.alonihotel.gr, από 52 ευρώ το δίκλινο με πρωινό, ενώ το τριήμερο Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς στοιχίζει 180 ευρώ το δίκλινο με πρωινό). Ρεβεγιόν από 20 ευρώ το άτομο. Επίσης μπορείτε να μείνετε στο Πέταλο (τηλ. 6948-248104, www.petaloresort.gr, από 120 ευρώ με πρωινό), ένα συγκρότημα με αυτόνομες ξύλινες κατοικίες 4-5 ατόμων. Την Πρωτοχρονιά διοργανώνει ρεβεγιόν.

Για κρατήσεις που αφορούν τη διαμονή σας επισκεφθείτε τo:

www.booking.com

Για φαγητό δοκιμάστε τη Σελήνη (τηλ. 6972-294266), για ψητά της σούβλας και κόκορα κρασάτο με χυλοπίτες. Το εστιατόριο του ξενώνα Μονοπάτι Ε6 (τηλ. 25230-23916, www.monopati-e6.gr) έχει καθιερωθεί για την τοπική κουζίνα και τα γλυκά του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή