Ζαρούχλα Αχαϊας: Σπιτική φιλοξενία μέσα στο δάσος

Ζαρούχλα Αχαϊας: Σπιτική φιλοξενία μέσα στο δάσος

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο πλευρές και δύο όψεις έχει ο Χελμός. Από τη μια τα διάσημα Καλάβρυτα, ο συγκλονιστικός οδοντωτός και το χιονοδρομικό κέντρο, από την άλλη, όμορφα χωριουδάκια με λίγα, αλλά εκλεκτά για να προσφέρουν. Ταβερνάκια με σπιτικό φαγητό. Κουβέντες με τους φιλόξενους ντόπιους. Περιπάτους στο ελατοδάσος και στη διάσημη, χάρη στο ομώνυμο θεατρικό έργο του Σπύρου Περεσιάδη, βρύση της Γκόλφως. Περιήγηση στη μαγευτική λίμνη Τσιβλού.

Ανάμεσα στα χωριά, η Ζαρούχλα ξεχωρίζει. Τα πέτρινα σπίτια της είναι ο ζωντανός μάρτυρας της αρχιτεκτονικής παράδοσης του τόπου. Χαρακτηριστικότερο δείγμα ο «Πύργος του Ασημάκη Φωτήλα», που σήμερα φιλοξενεί τον ξενώνα «Πύργος της Ζαρούχλας». Μη χάσετε την κίτρινη ταμπέλα με το σαξόφωνο που θα σας οδηγήσει στο Ρέμα, το μοναδικό ίσως καφέ-jazz bar της ορεινής Ελλάδας. Πίσω από το επιτυχημένο μπαρ κρύβονται ο Πέτρος και η Εύα, οι οποίοι θα σας φιλέψουν όλες τις ώρες της ημέρας και θα γίνουν οι ξεναγοί σας. Πάρτε το αυτοκίνητο (ή τα πόδια σας, αν το λέει η καρδιά σας) και ανακαλύψτε την περιοχή.

Η θέα προς τις ορθοπλαγιές του βουνού θα σας κόψει την ανάσα. Ανάμεσα σε αυτά τα άγρια βράχια που λίγοι τολμούν να προσπελάσουν βρίσκονται τα θρυλικά Υδατα της Στυγός, εκεί όπου βούτηξε τον Αχιλλέα η μητέρα του Θέτιδα για να γίνει άτρωτος. Εδώ θα δείτε και την κουρφή της Νεραϊδόραχης, μία από τις σκοτεινότερες περιοχές της Ευρώπης που φιλοξενεί το ψηλότερο αστεροσκοπείο των Βαλκανίων.

Επιλέξετε τα ξύλινα σπιτάκια Timber Land Cabins (τηλ. 6981-403012, www.timberlandcabins.gr, από 120 ευρώ τη βραδιά για μια οικογένεια για πακέτο 4 διανυκτερεύσεων), το πολυτελές ξενοδοχείο Στύγα (τηλ. 26960-31431, www.stygaresort.gr, από 125-145 ευρώ το δίκλινο με πρωινό) ή τα απλά δωμάτια Στης Ελενας στο κέντρο του χωριού (τηλ. 26960-35083, από 70 ευρώ το δίκλινο με πρωινό).

Για κρατήσεις που αφορούν τη διαμονή σας επισκεφθείτε τo:

www.booking.com

Για σπιτικό φαγητό επιλέξτε τον Μαχαίρα (τηλ. 26920-33980), για ψητά τα Υδατα Στυγός και για παϊδάκια την ψησταριά του Γιάννη (τηλ. 26960-33939). Δοκιμάστε επίσης τον Ντίνο στο Μεσορούγι (τηλ. 26960-33984), το καφέ-ψησταριά του Ζιδρόπουλου στον Σόλο (τηλ. 26960-33991) και το Πέτρινο στη λίμνη Τσιβλού (τηλ. 26960-34190).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή