ΚΟΣΜΟΣ

Κύπρος: Το Εθνικό Συμβούλιο εξέτασε την κατάσταση μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Σε «ενδελεχή ενημέρωση» των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων για όσα διαδραματίστηκαν στις διαπραγματεύσεις στο Μον Πελεράν της Ελβετίας προέβη ο Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Βίκτωρας Παπαδόπουλος, ο οποίος πρόσθεσε, όπως αναφέρει το ΑΠΕ - ΜΠΕ, ότι η συζήτηση θα συνεχιστεί σε νέα συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου.

Επίσης, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι ο κ. Αναστασιάδης ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς για όλες τις ενέργειες, στις οποίες προβαίνει για να ξεπεραστεί το πρόβλημα που προέκυψε στο Μον Πελεράν και να συνεχιστούν οι συνομιλίες από το σημείο στο οποίο έμειναν.Σύμφωνα με τον αναπληρωτή κυβερνητικό εκπρόσωπο, η συνεδρίαση έγινε σε «κλίμα σύμπνοιας», ενώ οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων ανέπτυξαν τις δικές τους εκτιμήσεις για την παρούσα κατάσταση πραγμάτων και έκαναν εισηγήσεις για το πώς η ελληνοκυπριακή πλευρά θα πρέπει να κινηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

Τέλος, σημείωσε ότι τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου, ο κ. Αναστασιάδης θα έχει συνάντηση με τον ειδικό σύμβουλο του γγ του ΟΗΕ, Έσπεν Άιντε.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ