Η γιορτή του design

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Μουσείο Design του Λονδίνου άνοιξε τις πόρτες του στη νέα του διεύθυνση, στην Kensington High Street, μετά την ολοκλήρωση της ανακαίνισης του κτιρίου του Ινστιτούτου της Κοινοπολιτείας –αρχιτεκτονικό ορόσημο του μοντερνισμού των ’60s–, το οποίο αναμόρφωσε ο αρχιτέκτονας John Pawson.

Οι χώροι του, τριπλάσιοι σε έκταση από πριν, διατάσσονται γύρω από ένα αίθριο στο κέντρο του οικοδομήματος, καταλαμβάνουν 10.000 τ.μ. και είναι εξοπλισμένοι με έπιπλα της ελβετικής εταιρείας Vitra.

Από τα σημαντικότερα κομμάτια της συλλογής του είναι η γραφομηχανή Valentine της Olivetti, η Vespa Clubman της Piaggio, το walkman Sony TPS L2, έργα των Zaha Hadid και Frank Gehry, αλλά και δημιουργίες των Paul Smith, Miuccia Prada κ.ά.

Στο πλαίσιο της πολυαναμενόμενης «μετακόμισης» ανακοινώθηκε επίσης η σύμπραξη του μουσείου με τον εκδοτικό οργανισμό Phaidon, που θα υπογράφει στο εξής τους καταλόγους των σημαντικότερων εκθέσεων που φιλοξενεί.

http://designmuseum.org

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή