Σαμαράς: «Δεν εκπέμπουμε σταθερότητα»

Σαμαράς: «Δεν εκπέμπουμε σταθερότητα»

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολιτικές εξελίξεις, συμπεριλαμβανομένης της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, «βλέπει» ως πιθανές εν μέσω προβλημάτων στα δημοσιονομικά ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, εκφράζοντας παράλληλα τον προβληματισμό του για τα εθνικά θέματα και την εικόνα που εκπέμπει η χώρα μας έναντι των προκλήσεων από πλευράς Τουρκίας και Αλβανίας.

Ειδικότερα, συζητώντας στη Βουλή με δημοσιογράφους και σε ερώτηση σχετική με την εκλογολογία της συγκυρίας, ο κ. Σαμαράς είπε πως «η άθροιση των προβλημάτων, οι κακές σφυγμομετρήσεις, η αξιολόγηση και όλα αυτά που πρέπει να εφαρμοστούν άμεσα, με κυριότερα τον νόμο Κατρούγκαλου και το ασφαλιστικό, οδηγούν τον καθένα να κάνει πολλές σκέψεις, και δεύτερες και τρίτες. Αυτή είναι η ζωή».

Αναφορικά με τα εθνικά θέματα, ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισήμανε πως «δεν εκπέμπουμε ακτινοβολία σταθερότητας», για να προσθέσει: «Για πρώτη φορά άνοιξαν όλα τα θέματα μαζί, κάτι που προφανώς οφείλεται και στη στάση της ελληνικής κυβέρνησης».

Σχετικά με το Κυπριακό και με φόντο τις κρίσιμες συνομιλίες, υποστήριξε πως το εδαφικό είναι το «κλειδί» της λύσης, επισημαίνοντας πως, αν δεν υπάρχει συμφωνία σε αυτό, κανείς δεν μπορεί να είναι αισιόδοξος. «Υπάρχουν παράμετροι και μεταβλητές. Οταν μια παράμετρος γίνεται μεταβλητή, υπάρχει πρόβλημα», προσέθεσε «δείχνοντας» την Τουρκία και τον κ. Ερντογάν.

Ως προς το ζήτημα των τοποθετήσεων του Τούρκου προέδρου για τη Συνθήκη της Λωζάννης και για τους λόγους που, κατά τη γνώμη του, δεν αντιδρούν τα άλλα συμβαλλόμενα μέρη, ο κ. Αντώνης Σαμαράς σημείωσε: «Προφανώς δεν θέλουν να δημιουργήσουν θέμα. Ακόμη κι αν δηλώσουν πως δεν υπάρχει θέμα, πολλές φορές δημιουργείται θέμα».

Προβληματισμένος, επίσης, εμφανίστηκε έναντι των εξελίξεων που δρομολογούνται και στις ΗΠΑ μετά τις πρόσφατες προεδρικές εκλογές, καθώς και στην Ευρώπη. Οι Ηνωμένες Πολιτείες, είπε, έχουν αυτήν τη στιγμή απροσδιόριστη στάση, συμπληρώνοντας ότι «και η Ευρώπη έχει τα θέματά της. Είναι σε προεκλογική εκστρατεία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή