Γαλλία: Ανθρωποκυνηγητό μετά τη δολοφονία σε οίκο ευγηρίας ιεραποστόλων

Γαλλία: Ανθρωποκυνηγητό μετά τη δολοφονία σε οίκο ευγηρίας ιεραποστόλων

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του ενόπλου που τραυμάτισε θανάσιμα μια γυναίκα σε οίκο ευγηρίας ιεραποστόλων στη νότια Γαλλία έχει εξαπολύσει η γαλλική αστυνομία.

Οπως δήλωσε ο εισαγγελέας Κριστόφ Μπαρνέ μέχρι στιγμής δεν έχει αποδειχθεί οποιαδήποτε διασύνδεση με την ισλαμική τρομοκρατία.

Πρόσθεσε μάλιστα πως η αστυνομία έχει ταυτοποιήσει τον άνδρα και διενεργεί έρευνα για ένα ύποπτο αυτοκίνητο που βρέθηκε κοντά στη σκηνή του εγκλήματος, στο οποία ο φερόμενος ως δράστης είχε επίσης ένα ψεύτικο όπλο.

Περισσότεροι από 100 άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας με τη συνδρομή ελικοπτέρου αλλά και σκυλιών της αστυνομίας «χτενίζουν» μια αρκετά μεγάλη περίμετρο στο χωριό Μονφεριέ Σιρ Λεζ κοντά στο Μονπελιέ αναζητώντας τον άνδρα που σκότωσε την ηλικιωμένη γυναίκα. 

Ο εισαγγελέας είχε δηλώσει το πρωί πως μια γυναίκα που εργαζόταν στον οίκο ευγηρίας τηλεφώνησε στην αστυνομία αναφέροντας πως είχε δεχθεί επίθεση. Ωστόσο, όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο βρήκαν τη σορό μιας δεύτερης γυναίκας, η οποία ήταν δεμένη και έφερε τρεις μαχαιριές.

Η υπάλληλος που έκανε το τηλεφώνημα δεν είχε τραυματιστεί σοβαρά ενώ εκτός κινδύνου βρίσκονται οι περίπου 60 ένοικοι του κτιρίου.

Η συγκεκριμένη δομή φέρει την ονομασία «Green Oaks» και σε αυτήν διαμένουν συνταξιούχοι ιερείς και καλόγριες που έχουν υπηρετήσει στην Αφρική.

Η Γαλλία βρίσκεται σε αυξημένο συναγερμό έπειτα από ένα κύμα ισλαμιστικών επιθέσεων πέρσι.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο συνελήφθηκαν από την αντιτρομοκρατική ύποπτοι που σχεδίαζαν επίθεση σε σημαντικά μέρη στο Παρίσι αλλά και περιμετρικά της γαλλικής πρωτεύουσας την 1η Δεκεμβρίου, είπε νωρίτερα χθες μια πηγή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή