Μια σπουδαία βραδιά για τον ΠΑΟΚ

Μια σπουδαία βραδιά για τον ΠΑΟΚ

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το γκολ του Γκάρι Ροντρίγκες στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων χάρισε στον ΠΑΟΚ μια σπουδαία και ιστορική νίκη! Ο «Δικέφαλος» κέρδισε τη Φιορεντίνα στο «Αρτέμιο Φράνκι» με 2-3 και έμεινε ζωντανός για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ, καθώς και η Κάραμπαχ ηττήθηκε με 3-0 στο Λίμπερετς από τη Σλόβαν.

Ολα πλέον θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική. Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τη Σλόβαν στην Τούμπα και χρειάζεται έναν βαθμό περισσότερο από την Κάραμπαχ που υποδέχεται τη Φιορεντίνα, η οποία ωστόσο δεν έχει προκριθεί μαθηματικά, άρα πάει άκρως ενδιαφερόμενη στο Μπακού.

Ο «Δικέφαλος» ξεκίνησε εντυπωσιακά το παιχνίδι. Ο Σάκχοφ μόλις στο 5΄ πήρε το… ριμπάουντ από σουτ του Κάμπος και έγραψε το 0-1, ενώ ο Ροντρίγκες στο 8΄ είχε δοκάρι και στο 18΄ πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, αλλά δεν νίκησε τον Λετσερίνι, που έσωσε τη Φιορεντίνα.

Οι Ιταλοί μέσα σε δύο λεπτά είχαν δύο δοκάρια, στο 19΄ με τον Μπερναρντέσκι και στο 21΄ με τον Κριστόφορο, δεν ισοφάρισαν και το… πλήρωσαν, γιατί ο Τζάλμα Κάμπος συνδυάστηκε άψογα με τον Ροντρίγκες και πλάσαρε τον Λετσερίνι για το 0-2!

Η αντίδραση της Φιορεντίνα ήρθε στο 32΄ με τον Μπερναρντέσκι, το σουτ του οποίου δεν μπόρεσε να αποκρούσει ο Μπρκιτς. Το 1-2 έβαλε τους Βιόλα και πάλι στο παιχνίδι και στο 50΄ ο Μπαμπακάρ με πλασέ μέσα από την περιοχή, αφού πρώτα είχε εξουδετερώσει τον Κρέσπο, ισοφάρισε σε 2-2.

Ο Ροντρίγκες έχασε άλλο ένα… άχαστο, στο 52΄, όταν βρέθηκε τετ α τετ με τον Λετσερίνι, αλλά… λυτρώθηκε στις καθυστερήσεις, όταν από όμορφη ενέργειά του από τα αριστερά έπιασε το σουτ με το δεξί και άφησε «άγαλμα» τον Ιταλό τερματοφύλακα για το 2-3!

«Απλά σούταρα την μπάλα και ήλπιζα να πάει μέσα, όπως κι έγινε. Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος. Ηταν ένα γκολ στο τελευταίο λεπτό. Είχα χάσει μια εύκολη ευκαιρία πριν, έβαλα αυτό το γκολ και είναι ένα συναίσθημα που δεν μπορώ να περιγράψω», σχολίασε ο χρυσός σκόρερ του ΠΑΟΚ λίγα λεπτά μετά στην κάμερα του OTE TV, ενώ ο έτερος σκόρερ, Κάμπος, επεσήμανε: «Αυτό το αποτέλεσμα μας βάζει και πάλι στο παιχνίδι της πρόκρισης. Εχουμε ένα τελευταίο παιχνίδι στην έδρα μας και ελπίζουμε να πάρουμε και εκεί τη νίκη για να περάσουμε στην επόμενη φάση».

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ: Λετσερίνι, Τόμοβιτς, Αστόρι, Γκονσάλο Ροντρίγκες, Μίλιτς (50΄ Κιέζα), Κριστόφορο (65΄ Σάντσεζ), Μπάντελι, Τέγιο (83΄ Ιλισιτς), Βεσίνο, Μπερναρντέσκι, Μπαμπακάρ.

ΠΑΟΚ: Μπρκιτς, Μάτος, Λέοβατς, Βαρέλα, Κρέσπο, Τσίμιροτ, Σακχόφ (82΄ Μυστακίδης), Κάνιας, Ροντρίγκες, Κάμπος (71΄ Πέλκας), Κουλούρης (60΄ Tιάμ).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή