Μεικτές τάσεις στην Ευρώπη

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μικρή άνοδο έκλεισαν χθες οι ευρωπαϊκές αγορές, ενώ η Wall Street ήταν κλειστή λόγω της Ημέρας των Ευχαριστιών. Χαρακτηριστικό στοιχείο των χθεσινών συνεδριάσεων ήταν οι πιέσεις που δέχθηκαν οι εταιρείες πρώτων υλών, εξαιτίας της μεγάλης ενίσχυσης του δολαρίου, στο οποίο αποτιμώνται τα προϊόντα τους. Η ArcelorMittal και η σουηδική Boliden AB σημείωσαν κέρδη 1,41% και 1,62% αντιστοίχως, σε αντίθεση με τις ΒΗΡ Billiton και Randgold Resources, που υποχώρησαν κατά 0,15% και 0,09% αντιστοίχως.

Το κλίμα παρέμεινε θετικό στις ευρωπαϊκές αγορές, εν μέσω ενδείξεων πως η γερμανική οικονομία παραμένει ανεπηρέαστη από την εκλογή Τραμπ, με το επιχειρηματικό κλίμα σταθερό, σύμφωνα με τον σχετικό δείκτη του ινστιτούτο Ifo. Με μοναδική εξαίρεση την αγορά του Μιλάνου, που έκλεισε με πτώση 0,19%, οι δείκτες όλων των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων έκλεισαν με κέρδη: με 0,17% ο Ftse 100 του Λονδίνου, με 0,25% ο Xetra Dax της Φρανκφούρτης, με 0,29% ο Cac 40 της Γαλλίας και με τη μεγαλύτερη άνοδο (0,34%) ο Ibex 35 της Μαδρίτης. Οι τιμές του πετρελαίου τείνουν να ανακάμψουν, εν αναμονή της κρίσιμης συνεδρίασης του ΟΠΕΚ και της προσδοκίας για μείωση της παραγωγής. Το αργό ΗΠΑ κυμαινόταν το βράδυ στα 47,98 δολάρια το βαρέλι και το Brent στα 49,0 δολάρια το βαρέλι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή