Ομιλία από Κ. Σημίτη για την ελληνική κρίση

Ομιλία από Κ. Σημίτη για την ελληνική κρίση

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διάλεξη  στη Βρετανία με θέμα τα χαρακτηριστικά και τις προοπτικές της ελληνικής κρίσης θα δώσει απόψε ο κ. Κώστα Σημίτης, καλεσμένος του London School of Economics. Η σχετική πρόσκληση που απευθύνθηκε στον πρώην πρωθυπουργό αφορά, βέβαια, και τις σχέσεις της χώρας με τους πιστωτές της, ενώ ο κ. Σημίτης θα έχει την ευκαιρία να διατυπώσει τους προβληματισμούς και για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Οπως έλεγαν χθες συνεργάτες του, ο πρώην πρωθυπουργός «θα υπογραμμίσει ότι η ελληνική κρίση προσδιορίστηκε από τα χαρακτηριστικά της ελληνικής κοινωνίας, αλλά επίσης επηρεάστηκε σημαντικά από τη διαφορά επιπέδων ανάπτυξης ανάμεσα στον Βορρά και τον Νότο της Ε.Ε».

Θα τονίσει, επίσης, ότι το αποτέλεσμα, ύστερα από μια επταετή πορεία ύφεσης και τρία μνημόνια, είναι ότι η Ελλάδα έχει προχωρήσει σε οδυνηρή προσαρμογή (-23% του ΑΕΠ), ενώ η εσφαλμένη μονομέρεια μιας σκληρής περιοριστικής δημοσιονομικής πολιτικής δεν απεδείχθη ικανή να δημιουργήσει συνθήκες ανάπτυξης. Ο ίδιος, τέλος, θα προσπαθήσει να εξηγήσει στο ακροατήριό του ότι η έξοδος από την ελληνική κρίση όχι μόνον συναρτάται με τις προοπτικές επανεκκίνησης της ανάπτυξης, αλλά και με τις απρόβλεπτες πολιτικές εξελίξεις στις χώρες της Ευρωζώνης, αφήνοντας έτσι σαφώς να εννοηθεί ότι σημαντική ευθύνη για το ελληνικό πρόβλημα φέρουν και οι πιστωτές της χώρας μας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή