«Πράσινο φως» ΕΤΕπ για 9 επενδύσεις

«Πράσινο φως» ΕΤΕπ για 9 επενδύσεις

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εννέα επενδυτικά έργα ή συμφωνίες χρηματοδότησης έχουν εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) για την Ελλάδα στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων. Οι χρηματοδοτήσεις αφορούν σε έργα υποδομής και συμφωνίες χρηματοδότησης μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω ενδιάμεσων φορέων συνολικού ύψους 897 εκατ. ευρώ, οι οποίες αναμένεται να οδηγήσουν σε συνολικές επενδύσεις 2,3 δισ. ευρώ.

Στα έξι έργα που έχουν εγκριθεί για χρηματοδότηση από την ΕΤΕπ είναι το επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 31 εκατ. ευρώ της Creta Farms, από τα οποία τα 15 εκατ. ευρώ είναι η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση. Μεταξύ των συμβάσεων που έχουν εγκριθεί και αναμένεται να υπογραφούν είναι επίσης η χρηματοδότηση της Fraport με 300 εκατ. ευρώ για την υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος ύψους 1 δισ. ευρώ στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, ενώ εγκεκριμένο έργο είναι και η κατασκευή αιολικού πάρκου στη Βοιωτία. Χρηματοδότηση 20 εκατ. ευρώ έχει λάβει επίσης το Diorama Hellenic Growth Fund, στόχος του οποίου είναι οι επενδύσεις σε καινοτόμες επιχειρήσεις. Σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τα έξι έργα έχουν λάβει χρηματοδότηση από την ΕΤΕπ ποσού 824 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων και αναμένεται να οδηγήσουν σε συνολικές επενδύσεις ύψους 1,9 δισ. ευρώ. Αντίστοιχα, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων έχει εγκρίνει τρεις συμφωνίες χρηματοδότησης μικρομεσαίων επιχειρήσεων ποσού 73 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή