Επενδύσεις 30 εκατ. και είσοδος σε νέες κατηγορίες για την ΕΖΑ

Επενδύσεις 30 εκατ. και είσοδος σε νέες κατηγορίες για την ΕΖΑ

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είσοδος σε νέες κατηγορίες, όπως το νερό και τα αναψυκτικά, ανάπτυξη των εξαγωγών και φυσικά αύξηση του μεριδίου στην εγχώρια αγορά μπίρας είναι οι τρεις στόχοι που θέτει η Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης (ΕΖΑ). Οχημα για την επίτευξη των παραπάνω στόχων αποτελεί αφενός το επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΖΑ ύψους περίπου 30 εκατ. ευρώ για την περίοδο 2015 – 2017 και αφετέρου η απόφασή της να αυξήσει την παραγωγή της πάνω από τα 200.000 εκατόλιτρα, ξεπερνώντας έτσι το επίπεδο της μικροζυθοποιίας.

Ειδικότερα, μες στο επόμενο διάστημα η ΕΖΑ πρόκειται να τοποθετήσει στην αγορά νέα μπίρα στην κατηγορία lager, ενώ εντός του 2017 θα προχωρήσει στην παραγωγή ανθρακούχου νερού. Βασικός στόχος, πάντως, της διοίκησης της ΕΖΑ είναι η παραγωγή καινοτόμων αναψυκτικών που θα συνδυάζουν τις κατηγορίες μπίρας και αναψυκτικού. Ηδη η ΕΖΑ παράγει κάποια τέτοια προϊόντα για εξαγωγές στο Ισραήλ και για τον κλάδο του τουρισμού και εστίασης, όχι όμως ευρέως για το λιανεμπόριο. Στο προσεχές διάστημα, εξάλλου, η εταιρεία αναμένεται να κλείσει συμφωνία για την παραγωγή μπίρας ιδιωτικής ετικέτας για λογαριασμό αλυσίδας σούπερ μάρκετ στο εξωτερικό. Σημειώνεται ότι εντός συνόρων η ΕΖΑ παρασκευάζει μπίρα για λογαριασμό της Lidl Hellas. Σύμφωνα με όσα ανέφερε σε δημοσιογραφική συνάντηση προχθές το βράδυ ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΖΑ, κ. Αθανάσιος Συριανός, οι πωλήσεις της εταιρείας το 2016 αναμένεται να διαμορφωθούν σε 29 – 30 εκατ. ευρώ, σχεδόν διπλάσιες σε σύγκριση με το 2015 που είχαν διαμορφωθεί σε 16,5 εκατ. ευρώ. Βεβαίως, τα καθαρά έσοδα για την εταιρεία, εξαιρουμένων δηλαδή ΦΠΑ και κυρίως Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ), αναμένεται να κυμανθούν σε περίπου 24,5 εκατ. ευρώ. Tα κέρδη προ φόρων αναμένεται να διαμορφωθούν σε 1 εκατ. ευρώ. Για το 2017 η διοίκηση της εταιρείας αναμένει συνέχιση της ανάπτυξης με ρυθμό 20% – 25%. Η πρώτη φάση του επενδυτικού προγράμματος της ΕΖΑ ύψους 5,5 εκατ. έχει ολοκληρωθεί, ενώ έως τον Μάιο του 2017 αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η μεγάλη επένδυση για τη γραμμή παραγωγής γυάλινης συσκευασίας ύψους 10 – 12 εκατ. Στα σχέδια της εταιρείας, τέλος, περιλαμβάνεται και η δημιουργία βυνοποιείου με μεσοπρόθεσμη προοπτική και την εξαγωγή βύνης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή