Αξιολόγηση Β- από Fitch για Wind Hellas

Αξιολόγηση Β- από Fitch για Wind Hellas

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αξιολόγηση «Β-» με σταθερές προοπτικές απέδωσε χθες ο οίκος αξιολόγησης Fitch στην Wind Hellas. O οίκος αναφέρει ότι η αξιολόγηση αυτή υποστηρίζεται από το «έμπειρο μάνατζμεντ» της επιχείρησης, τη «σταθεροποίηση της ελληνικής αγοράς τηλεπικοινωνιών» και την ικανότητα της εταιρείας να προσφέρει συνδυαστικές λύσεις κινητής και σταθερής. Επιπροσθέτως η αξιολόγηση υποστηρίζεται από την κοινή χρήση δικτύου (2G/3G) με την Vodafone, η οποία επιτρέπει τον διαμοιρασμό του κόστους ανάπτυξης και λειτουργίας.

Η αξιολόγηση της εταιρείας περιορίζεται από το πιστοληπτικό όριο της χώρας (B-). «Λόγω της οροφής στην αξιολόγηση της Ελλάδας, δεν υπάρχει προς το παρόν η δυνατότητα για μια αναβάθμιση πάνω από αυτό το επίπεδο», αναφέρει η έκθεση της Fitch, στην οποία ωστόσο υπογραμμίζεται ότι αν η αξιολόγηση της Ελλάδας ανέλθει, τότε μπορεί να συμβεί και για την εταιρεία.

Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με την έκθεση της Fitch, η σημερινή πιστοληπτική ικανότητα της Wind υποστηρίζεται από την παραδοχή ότι η εταιρεία θα αυξάνει ετησίως 3,8% κατά μέσον όρο τα έσοδά της στη διάρκεια της πενταετίας 2016 – 2021. Παράλληλα, βασίζεται στην παραδοχή ότι το περιθώριο λειτουργικού κέρδους EBITDA θα ανέλθει την ίδια περίοδο από 17,7% σε 25,5%. Οι αναλυτές της Fitch εκφράζονται θετικά για τις επιδόσεις του μάνατζμεντ της επιχείρησης, ενώ σημειώνουν ότι η ρευστότητα των 85 εκατ. ευρώ που αποκτά η εταιρεία, μέσω της τελευταίας ομολογιακής έκδοσης, θα επιτρέψει στην εταιρεία τηλεπικοινωνιών ανεμπόδιστα να υλοποιήσει το επενδυτικό της πρόγραμμα, που περιλαμβάνει ευρυζωνικές υποδομές σταθερής και κινητής, αλλά και την ανάπτυξη μιας πλατφόρμας για τη διάθεση τηλεοπτικού περιεχομένου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή