Κατά του «παγώματος» των ενταξιακών διαπραγματεύσεων το γερμανικό υπ. Εξωτερικών

Κατά του «παγώματος» των ενταξιακών διαπραγματεύσεων το γερμανικό υπ. Εξωτερικών

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρέπει να αναστείλει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία, ανακοίνωσε σήμερα το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, μία ημέρα μετά την ψηφοφορία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπέρ τους «παγώματος» των διαπραγματεύσεων με την Άγκυρα.

«Είναι σημαντικό να συνεχίσουμε τις συνομιλίες», δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Σαoυσάν Σέμπλι κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

«Είναι σημαντικό να μην παγώσουμε τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις, διότι αυτό θα πλήξει περαιτέρω τη σχέση ανάμεσα στην Τουρκία και την Ευρώπη, και αυτό δεν είναι προς το συμφέρον ούτε της Τουρκίας ούτε της Ευρώπης», υπογράμμισε η ίδια.

Η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για τη συγκράτηση των μεταναστευτικών ροών προς την Ευρώπη είναι επωφελής και για τις δύο πλευρές, πρόσθεσε η εκπρόσωπος.

«Εάν κανείς δει τα γεγονότα, τότε είναι η περίπτωση που και οι δύο πλευρές παραμένουν προσηλωμένες στη συμφωνία και ελπίζουμε ότι αυτό θα συνεχίσει να ισχύει, αφού είναι επωφελές και για τις δύο πλευρές», διευκρίνισε.

«Οι απειλές δεν οδηγούν πουθενά»

«Οι απειλές» κατά της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για τους πρόσφυγες και μετανάστες «δεν οδηγούν πουθενά», δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ, αμέσως μετά τη διατύπωση της απειλής από τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για το άνοιγμα των τουκρικών συνόρων σε όσους θέλουν να φθάσουν στην Ευρώπη. «Θεωρούμε τη συμφωνία ανάμεσα στην Τουρκία και την Ευρωπαϊκή Ενωση ως κοινή επιτυχία και τη συνέχιση της εφαρμογής αυτής της συμφωνίας προς το συμφέρον όλων των πλευρών. Απειλές και από τις δύο πλευρές δεν οδηγούν πουθενά», δήλωσε η Ούλρικε Ντέμερ.

Η εκτόξευση των απειλών του Ερντογάν ακολουθούν την χθεσινή απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το πάγωμα της ενταξιακής διαδικασίας ΕΕ-Τουρκίας.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή