Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα – Γιούνκερ για την πρόοδο της δεύτερης αξιολόγησης

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα – Γιούνκερ για την πρόοδο της δεύτερης αξιολόγησης

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πορεία του προγράμματος και η πρόοδος στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, βρέθηκε στο επίκεντρο τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε χθες ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Οι δύο άνδρες είχαν την ευκαιρεία να συζητήσουν ακόμα για κρίσιμα ζητήματα, όπως το κυπριακό και το προσφυγικό.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά, ήταν ένα «χρήσιμο» και «εποικοδομητικό» τηλεφώνημα, καθώς η «δεύτερη αξιολόγηση οδεύει προς ολοκλήρωση» και ιδιαίτερα ενόψει της επίσκεψης του επιτρόπου Μοσκοβισί στην Αθήνα, την επόμενη Δευτέρα.

Ο ίδιος ανέφερε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ πως ήταν μια ευκαιρία να συζητήσουν οι δύο άντρες το ελληνικό ζήτημα και να εξετάσουν την πρόοδο που έχει σημειωθεί στην εφαρμογή του προγράμματος. «Είναι γνωστές οι προσπάθειες και η προσήλωση του προέδρου Γιούνκερ να κρατήσει την Ελλάδα στην ευρωζώνη» τόνισε ο Μ. Σχοινάς, υπογραμμίζοντας ότι αυτή η συζήτηση έχει πλέον τελειώσει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή