Γερμανία: Ο Σόιμπλε θα πιέσει για διαρθρωτικές οικονομικές μεταρρυθμίσεις κατά τη γερμανική προεδρία στους G20

Γερμανία: Ο Σόιμπλε θα πιέσει για διαρθρωτικές οικονομικές μεταρρυθμίσεις κατά τη γερμανική προεδρία στους G20

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Γερμανία θα πιέσει για μεταρρυθμίσεις ώστε οι μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου να γίνουν πιο ανταγωνιστικές και να προστατευθούν από μελλοντικές κρίσεις, όταν αναλάβει το «τιμόνι» των G20, δήλωσε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Θα επιμείνουμε αποφασιστικά σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για να βελτιωθεί η αντοχή μας έναντι εξελίξεων που έχουν τη δυναμική να οδηγήσουν σε κρίση», είπε χαρακτηριστικά ο Σόιμπλε μιλώντας στην Μπούντεσταγκ, την κάτω Βουλή του γερμανικού κοινοβουλίου.

«Δεν υπάρχει έλλειψη χρέους σε αυτόν τον κόσμο, δεν υπάρχει έλλειψη ρευστότητας των κεντρικών τραπεζών σ' αυτόν τον κόσμο, όμως υπάρρχει σίγουρα έλλειψη ανταγωνιστικότητας σ' αυτόν τον κόσμο επειδή πολλές χώρες έχουν παραλείψει πολλές μεταρρυθμίσεις», πρόσθεσε.

Η Γερμανία αναλαμβάνει την προεδρία της G20 στις αρχές Δεκεμβρίου.

Ο Σόιμπλε προειδοποίησε σήμερα ότι «εξελίξεις που οδηγούν σε κρίσεις μπορούν να εντοπιστούν σ' ολόκληρο τον κόσμο».

Η Γερμανία υποστηρίζει πως η μη πραγματοποίηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων από τους εταίρους της στην ευρωζώνη εμποδίζει την πλήρη ανάκαμψη στη νομισματική ένωση.

Μερικές άλλες χώρες της Ευρωζώνης, με επικεφαλής τη Γαλλία και την Ιταλία, θέλουν δημοσιονομική χαλάρωση για να τονωθεί η ανάπτυξη μέσω των δημόσιων δαπανών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή