Το Κύπελλο επιστρέφει με παγίδες

Το Κύπελλο επιστρέφει με παγίδες

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με το σύστημα διεξαγωγής του Κυπέλλου, ένα λάθος επιτρέπεται, το δεύτερο, όμως, είναι απαγορευτικό γιατί βάζει σε κίνδυνο την υπόθεση πρόκριση για όποιον το κάνει. Χωρισμένες σε 8 ομίλους των τεσσάρων, με μόνο ένα γύρο και χωρίς επαναληπτικούς, οι 32 ομάδες που μετέχουν στη διοργάνωση μπαίνουν την ερχόμενη εβδομάδα στη 2η αγωνιστική, άλλες με καλή «προίκα» από το πρώτο τους παιχνίδι κι άλλες με το βάρος ενός αρνητικού αποτελέσματος, που αν το επαναλάβουν θα βρεθούν πολύ κοντά στην «κόκκινη γραμμή» ή και θα την περάσουν ακόμα, εάν το ταμείο τους είναι μηδενικό στους δύο πρώτους αγώνες τους.

Για τηλεοπτικούς λόγους, οι αγώνες της φάσης των ομίλων διεξάγονται σε τρεις μέρες, με τη 2η αγωνιστική να παίζεται την ερχόμενη Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη. Σε κάθε όμιλο μετέχουν δύο ομάδες της Σούπερ Λίγκας και δύο Φούτμπολ Λιγκ, με το πρόγραμμα να είναι προκαθορισμένο ανάλογα με την περυσινή κατάταξη στα πρωταθλήματα. Οι ομάδες που τερμάτισαν πέρυσι στην πρώτη οκτάδα της Σούπερ Λίγκας έπαιξαν στην 1η αγωνιστική στο γήπεδό τους κόντρα στη 2η ομάδα από τη μεγάλη κατηγορία και τα επόμενα δύο παιχνίδια του θα τα δώσουν υποχρεωτικά στην έδρα των ομάδων από τη Φούτμπολ Λιγκ. Οσες απ’ αυτές ξεκίνησαν με νίκη, συνεχίζουν να έχουν ξεκάθαρο πλεονέκτημα πρόκρισης. Αντιθέτως, όσες από τις «μεγάλες» έχασαν εντός έδρας βαθμούς στην πρεμιέρα τους, οφείλουν να είναι πολύ προσεκτικές στη συνέχεια για να μη βρεθούν προ δυσάρεστων εκπλήξεων.

Σ’ αυτή τη δεύτερη κατηγορία ανήκουν ο Παναθηναϊκός και ο Πανιώνιος, οι μόνες ομάδες της Σούπερ Λίγκας που δεν αξιοποίησαν την έδρα τους. Ο πρώτος κόλλησε στο 0-0 με τον Ηρακλή στη Λεωφόρο, ενώ 0-0 έφερε και ο δεύτερος με τον Λεβαδειακό. Συμπτωματικά, μάλιστα, παίζουν αύριο μεταξύ τους στη Ν. Σμύρνη για το πρωτάθλημα. Για να διορθώσουν αυτό το στραβοπάτημα, ο μεν Παναθηναϊκός οφείλει να νικήσει τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο την Τετάρτη, ο δε Πανιώνιος την ίδια μέρα τον Κισσαμικό στην Κρήτη. Αν δεν τα καταφέρουν, θα πάνε με τη θηλιά στον λαιμό στην 3η αγωνιστική, οι μεν «πράσινοι» στη Ριζούπολη κόντρα στον Απόλλωνα που έχει ξεκινήσει με νίκη, οι δε «κυανέρυθροι» στις Σέρρες.

Αντίθετα, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, ΠΑΣ Γιάννενα, Αστέρας Τρ. και Ατρόμητος ξεκίνησαν με νίκη στην πρεμιέρα τους και πάνε πιο άνετοι στη 2η αγωνιστική για να παίξουν εκτός έδρας με Χανιά, Τρίκαλα, Αν. Καρδίτσας, Αγροτικό Αστ., Αρη και Καλλιθέα αντίστοιχα, αλλά εάν κάποιος απ’ αυτούς κάνει το λάθος και χάσει, θα μπει με άγχος στην 3η και τελευταία αγωνιστική.

Από τις άλλες ομάδες της Σούπερ Λίγκας, Ηρακλής και Λεβαδειακός έχουν «τσιμπήσει» βαθμό και αν νικήσουν εντός έδρας τον Απόλλωνα και τον Πανσερραϊκό αντίστοιχα, είναι με το ενάμισι πόδι στην επόμενη φάση. Λάρισα, Πλατανιάς, Ξάνθη, Βέροια, Κέρκυρα και Παναιτωλικός έχουν ηττηθεί στην 1η αγωνιστική και μόνο με νίκη στο εντός έδρας παιχνίδι τους, αυτή την εβδομάδα κόντρα σε ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ, θα ελπίζουν βάσιμα σε πρόκριση.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή