Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν- Ερντογάν για τη Συρία

Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν- Ερντογάν για τη Συρία

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον πόλεμο στη Συρία και τις επιθέσεις κατά των τουρκικών στρατευμάτων συζήτησαν σε τηλεφωνική τους επικοινωνία ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Ρώσος ομόλογός του, Βλαντιμίρ Πούτιν σε τηλεφωνική τους επικοινωνία, σύμφωνα με πηγές του γραφείου του πρώτου.

Τρεις Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και δέκα τραυματίστηκαν κοντά στην πόλη αλ-Μπαμπ της Συρίας κατά τη διάρκεια αεροπορικών επιδρομών, οι οποίες φέρονται να πραγματοποιήθηκαν από τη συριακή κυβέρνηση την Πέμπτη, όπως ανέφερε ο τουρκικός στρατός.

Η Ρωσία υποστηρίζει τις κυβερνητικές δυνάμεις του Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Ο Ερντογάν σχολίασε ότι η Τουρκία σέβεται την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας και ότι οι επιχειρήσεις που πραγματοποιούν από τον Αύγουστο τα τουρκικά στρατεύματα για την απομάκρυνση των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους από τα σύνορα αποτελεί απόδειξη ότι η Άγκυρα είναι αποφασισμένη να καταπολεμήσει τις ένοπλες ομάδες στην περιοή.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να ενισχύσουν τις προσπάθειες για την επίλυση της ανθρωπιστικής κρίσης στο Χαλέπι, είπαν οι ίδιες πηγές.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή