Απορρίπτει τα περί διασπαστικού χαρακτήρα η νέα δικαστική ένωση

Απορρίπτει τα περί διασπαστικού χαρακτήρα η νέα δικαστική ένωση

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην πρώτη ανακοίνωσή της, η νεοσύστατη Ένωση Ανωτάτων και Ανωτέρων Δικαστών και Εισαγγελέων, τονίζει ότι δεν έχει διασπαστικό χαρακτήρα, αλλά αντίθετα διακατέχεται από πνεύμα συνεργασίας και ενότητας προς όλες τις άλλες δικαστικές ενώσεις και παράλληλα καλεί τους δικαστές να εγγραφούν.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «όχι μόνο δεν διακατεχόμαστε από πνεύμα ανταγωνισμού προς τις άλλες δικαστικές ενώσεις, αλλά αντίθετα διακατεχόμαστε από πνεύμα συνεργασίας και ενότητας προς όλες τις λοιπές δικαστικές ενώσεις και το αντίστοιχο αναμένουμε και από εκείνες».

Όπως σημειώνει η νεοσύστατη Ένωση, δεν θα ακολουθήσει «τη συγκρουσιακή τακτική ορισμένων συναδέλφων εναντίον της Ένωσής μας, η οποία είναι αδικαιολόγητη, καθώς και νομικά αβάσιμη, δεδομένου ότι ασκούμε το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά μας, για την ίδρυση επιστημονικού σωματείου- δικαστικής ένωσης».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η νέα Ένωση έχει στόχο να διαχειριστεί «τα ζητήματα της Δικαιοσύνης με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και σύνεση, χωρίς στείρες αντιπαραθέσεις, όπως αρμόζει στη δικαστική ιδιότητα, να προστατεύσει το κύρος και την ανεξαρτησία των δικαστικών λειτουργών, να εξασφαλίσει τις προοπτικές για την ανεμπόδιστη άσκηση των δικαιοδοτικών τους καθηκόντων και να διασφαλίσει θετικό αποτέλεσμα στα νόμιμα-θεσμικά αιτήματα».

Τέλος, επισημαίνει ότι η νέα Ένωση ιδρύθηκε επειδή στο προεδρείο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων δεν υπάρχει ανώτατος δικαστικός λειτουργός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή