ΚΟΣΜΟΣ

Tο Brexit είναι αδύνατον να ολοκληρωθεί εντός δύο ετών, δήλωσε ο Ιρλανδός πρωθυπουργός Ε. Κένι

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Η Βρετανία και η Ευρωπαϊκή Ενωση θα διαπιστώσουν ότι είναι αδύνατη η επίτευξη μιας ολοκληρωμένης συμφωνίας για την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ένωση (Brexit) εντός του καθορισμένου χρονικού διαστήματος των δύο ετών και μια συμφωνία για μια περίοδο μετάβασης είναι αναπόφευκτη, υποστήριξε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας, Εντα Κένι, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Sky.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι έχει δηλώσει πως θα ξεκινήσει τις επίσημες συνομιλίες για την αποχώρηση από την ΕΕ στο τέλος Μαρτίου, εγκαινιάζοντας μια διετή περίοδο διαπραγματεύσεων πριν την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ.

«Αναμένω πως το ‘διαζύγιο’, όπως αποκαλείται, θα συμβεί, αλλά θα υπάρξει μια μεταβατική περίοδος και έπειτα η εγκαθίδρυση μιας νέας σχέσης μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρωπαϊκής Ενωσης», τόνισε ο Κένι, σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ. 

«Και αυτή η μεταβατική περίοδος θα διαρκέσει στην πραγματικότητα πολύ περισσότερο από όσο πιστεύουν πολλοί», πρόσθεσε.

«Πιστεύω ότι είναι αδύνατο να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις εντός της περιορισμένης περιόδου των δύο ετών. Και γι’ αυτό το λόγο εκτιμώ ότι υπάρχει ένα εντεινόμενο αίσθημα στην Ευρώπη ότι θα πρέπει να μεσολαβήσει μια μεταβατική περίοδος και αυτή μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από δύο χρόνια – και πιστεύω ότι αυτό θα συμβεί», σημείωσε.
Ο Ιρλανδός πρωθυπουργός επισήμανε πως τα κράτη–μέλη της ΕΕ δεν έχουν δει ένα συνεκτικό σχέδιο Brexit από την Βρετανία καθώς παρακολουθούν «διαφορετικές δηλώσεις που γίνονται από διαφορετικούς ανθρώπους», μετέδωσε το Sky.
 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ