Ανάκαμψη πωλήσεων κατοικιών στη Σιγκαπούρη

Ανάκαμψη πωλήσεων κατοικιών στη Σιγκαπούρη

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο υψηλότερο επίπεδο του τελευταίου 12μήνου βρέθηκαν τον Οκτώβριο οι αγοραπωλησίες κατοικιών στη Σιγκαπούρη, καθώς οι εταιρείες ανάπτυξης ακινήτων προώθησαν περισσότερα διαμερίσματα προς πώληση, ως αποτέλεσμα της σημαντικής ζήτησης. Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετικά στοιχεία της Αρχής Αστικών Αναπλάσεων της Σιγκαπούρης, κατά τη διάρκεια του προηγούμενου μήνα πωλήθηκαν συνολικά 1.252 κατοικίες, έναντι 509 κατά τον αμέσως προηγούμενο μήνα (Σεπτέμβριος). Πρόκειται για το υψηλότερο μέγεθος που καταγράφεται από τον Ιούλιο του 2015.

Αξίζει πάντως να επισημανθεί ότι αυτή η ανάκαμψη των πωλήσεων σημειώθηκε παρά τη συνεχιζόμενη προσπάθεια της τοπικής κυβέρνησης να επιβραδύνει την πορεία της αγοράς κατοικίας, διατηρώντας τα μέτρα που έχει θέσει σε εφαρμογή ήδη από το 2009, όπως και τα ακόμα αυστηρότερα του 2013. Πάντως, τουλάχιστον σε επίπεδο αξιών, οι εν λόγω κινήσεις φαίνεται να αποδίδουν, καθώς το τρίτο τρίμηνο ήταν το 12ο διαδοχικό κατά το οποίο οι τιμές υποχωρούν, ενώ σε σχέση με το απόγειο που είχε καταγραφεί πριν από τρία και πλέον χρόνια η πτώση αγγίζει το 11%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή