Σπίτια σε Καναδά, Ν. Ζηλανδία και Αυστραλία ψάχνουν οι Αμερικανοί μετά τη νίκη του Τραμπ

Σπίτια σε Καναδά, Ν. Ζηλανδία και Αυστραλία ψάχνουν οι Αμερικανοί μετά τη νίκη του Τραμπ

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καναδάς, Νέα Ζηλανδία και Αυστραλία είναι οι αγορές ακινήτων που μέχρι σήμερα, λίγες ημέρες μετά τις εκλογές των ΗΠΑ, έχουν καταγράψει εκτόξευση του ενδιαφέροντος από Αμερικανούς. Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία, οι αναζητήσεις κατοικιών μέσω Διαδικτύου καταγράφουν πολύ μεγάλη αύξηση από την επομένη της επικράτησης του κ. Ντόναλντ Τραμπ. Ειδικότερα, σύμφωνα με στοιχεία της Canadian Real Estate Association, τον Νοέμβριο του 2015 περίπου 10.400 Αμερικανοί ημερησίως αναζητούσαν κατοικίες στον Καναδά. Τις τελευταίες ημέρες, ο μέσος όρος των αναζητήσεων από τις ΗΠΑ εκτοξεύτηκε σε 27.700. Ασφαλώς είναι ακόμα πολύ πρόωρο για να εξαχθούν συμπεράσματα αναφορικά με το κατά πόσον η εκλογή Τραμπ μπορεί όντως να έχει άμεσα θετικά οφέλη για την οικονομία του Καναδά.

Ανάλογη τάση έχει καταγραφεί και σε διαδικτυακούς τόπους της Νέας Ζηλανδίας, όπου το τελευταίο διάστημα η αύξηση της κίνησης από τις ΗΠΑ έχει αγγίξει το 432% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους. Ενδεικτικό είναι ότι οι ΗΠΑ είναι πλέον η δεύτερη μεγαλύτερη χώρα προέλευσης αναζητήσεων ακινήτων στη Ν. Ζηλανδία, ξεπερνώντας ακόμα και τις αναζητήσεις από τη γειτονική Αυστραλία. Ασφαλώς, ουδείς αναμένει μια μαζική έξοδο Αμερικανών προς τη Ν. Ζηλανδία, ωστόσο είναι ενδεικτικό του κλίματος που έχει διαμορφωθεί. Ανάλογη εικόνα καταγράφεται και στην Αυστραλία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή