Πρόσωπα και πράγματα

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ελληνικό» και δημόσια έργα μπορούν να φέρουν ανάκαμψη

Θετικότερη είναι η πορεία της αγοράς ακινήτων φέτος, σε σχέση με το 2015, αναφέρει σε πρόσφατο σημείωμά του για τις προοπτικές της αγοράς ακινήτων, ο κ. Πάνος Δανός, επικεφαλής της εταιρείας παροχής υπηρεσιών ακινήτων Δανός – BNP Paribas Real Estate. Οπως τονίζει ο ίδιος, βέβαια, σίγουρα η ασύμμετρη και διαρκώς μεταβαλλόμενη φορολογική πολιτική επιδρά αρνητικά. Στο πλαίσιο αυτό, εκτιμάται ότι τα δημόσια έργα είναι εκείνα που θα οδηγήσουν την οικονομία και την κτηματαγορά σε ανάκαμψη. Σημαντική έμφαση δίνεται επίσης και στις προοπτικές που μπορούν να προκύψουν από την ανάπτυξη της έκτασης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, το οποίο δύνανται να αποτελέσει ένα «ηχηρό ορόσημο-μήνυμα ανάπτυξης για τους εντός, αλλά ιδιαίτερα για τους εκτός της Ελλάδας επενδυτές», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Δανός.

Καθοδικά και τον Οκτώβριο οι τιμές των οικοδομικών υλικών

Συνεχίστηκε και τον Οκτώβριο η πτωτική πορεία των τιμών των οικοδομικών υλικών, καθώς ο σχετικός δείκτης υποχώρησε κατά 1,3% σε ετήσια βάση, έναντι μείωσης κατά 2,4% που είχε καταγραφεί κατά την ίδια σύγκριση των δεικτών το 2015 προς το 2014. Σε σχέση με τον αμέσως προηγούμενο μήνα (Σεπτέμβριος), η μείωση του δείκτη δεν ξεπέρασε το 0,1%, έναντι πτώσης της τάξεως του 0,4% που είχε σημειωθεί κατά τη σύγκριση των αντίστοιχων δεικτών το 2015. Τη μεγαλύτερη πτώση τιμών με 5% σε ετήσια βάση σημείωσαν οι σωλήνες χαλκού, ενώ πτώση κατά 4,1% κατέγραψαν οι χάλκινοι αγωγοί. Επίσης, πτώση κατά 2,5% σημείωσε το σίδηρο οπλισμού. Μείωση κατά 2,2% σημειώθηκε και στο έτοιμο σκυρόδεμα, ενώ τα πλακίδια δαπέδου και τοίχου και οι πλαστικοί σωλήνες μειώθηκαν κατά 2,1%.

Αφαίρεσαν το όνομα του Τραμπ από πολυκατοικίες στο Μανχάταν

Σε αφαίρεση του ονόματος του Ντόναλντ Τραμπ από τρία συγκροτήματα ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης προχώρησε πριν από λίγες ημέρες η διαχειρίστρια εταιρεία Equity Residential, έπειτα από έντονες διαμαρτυρίες των ενοίκων. Ετσι, το συγκρότημα Trump Place αναμένεται πλέον να ονομάζεται 140, 160 και 180 Riverside Blvd. από τη διεύθυνση των ακινήτων. Σχεδόν 600 ένοικοι υπέγραψαν μια διαδικτυακή διαμαρτυρία για να απαλειφθεί το όνομα Τραμπ από τα ακίνητα, έπειτα από την ανάδειξη του Αμερικανού επιχειρηματία του κλάδου των ακινήτων σε νικητή των αμερικανικών εκλογών. Σημειωτέον ότι στο Μανχάταν το 87% των ψήφων δόθηκε υπέρ της αντιπάλου του κ. Τραμπ, Χίλαρι Κλίντον, γεγονός που ίσως εξηγεί την επιθυμία των ενοίκων να μη σχετίζονται με κανένα τρόπο με τον πρώτο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή