Στην Μύκονο για την μεταφορά των οστών της μητέρας του ο Κώστας Καραμανλής

Στην Μύκονο για την μεταφορά των οστών της μητέρας του ο Κώστας Καραμανλής

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πραγματοποιήθηκε εκταφή από την Ραφήνα και μεταφέρονται στην Μονή Αγίου Παντελεήμονος στο Μαράθι.

Στην Μύκονο βρίσκεται από χθες ο Κώστας Καραμανλής με την οικογένεια του. Ο λόγος είναι προσωπικός και αφορά στην μεταφορά των οστών της μητέρας του, Αλίκης Καραμανλή, που απεβίωσε τον Νοέμβριο του 2009 και ετάφη στην Ραφήνα.

Η Μύκονος ήταν η ιδιαίτερη πατρίδα της καθώς από το νησί καταγόταν η μητέρα της και εκεί υπάρχει μέχρι σήμερα το πατρικό της σπίτι.

Τα οστά της Αλίκης Καραμανλή θα μεταφερθούν στην Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος στο Μαράθι, ένα μοναστήρι το οποίο χτίστηκε το 1665.

Σύμφωνα με πληροφορίες ήταν επιθυμία της ίδιας της Αλίκης Καραμανλή η τελευταία της κατοικία να είναι η Μύκονος, κάτι που πραγματοποιεί ο πρώην πρωθυπουργός, μετά την εκταφή των οστών της.

Ποια ήταν

Η Αλίκη Καραμανλή, το γένος Γεωργούλη, γεννήθηκε στις 4 Ιανουαρίου 1920 και μεγάλωσε στις Κυκλάδες, με πατέρα καταγόμενο από τη Σύρο και μητέρα από τη Μύκονο Παντρεύτηκε τον Αλέκο Καραμανλή, πατέρα του πρώην πρωθυπουργού, τον Σεπτέμβριο του 1944 και πορεύθηκαν μαζί για περισσότερα από 60 χρόνια, μέχρι τον θάνατο του δεύτερου το 2005. Απέκτησαν δύο γιους. Τον Γιώργο και τον Κώστα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή