Παραμένουν ανοιχτά μέτωπα στη διαπραγμάτευση

Παραμένουν ανοιχτά μέτωπα στη διαπραγμάτευση

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών για τη β' αξιολόγηση καθώς μετά την τηλεδιάσκεψη που ολοκληρώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου δεν προέκυψε κάποια συμφωνία.

Αντικείμενο της τηλεδιάσκεψης ήταν η εξέταση της πρόοδου για τα ανοιχτά μέτωπα της β’ αξιολόγησης και ιδίως σε ότι αφορά την πορεία των δημοσιονομικών  μεγεθών και τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις.

Σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου οικονομικών οι συζητήσεις αφορούν στις αλλαγές που πρέπει να γίνουν ώστε να υπάρξει προσέγγιση στα ανοιχτό θέματα, ως τη Δευτέρα. Οι ίδιοι συμπληρώνουν ότι οι διαβουλεύσεις θα συνεχιστούν σε τεχνικό επίπεδο.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα συνεδριάζει το EWG για να διαπιστώστε την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Σε ότι αφορά στο θέμα των εργασιακών αλλαγών, σύμφωνα με πληροφορίες, η υπουργός εργασίας,  κ. Εφη Αχτσιούγλου επανέλαβε τις γνωστές θέσεις της κυβέρνησης και κατά τη διάρκεια της συζήτησης οι δύο πλευρές ζήτησαν διευκρινίσεις επί  σειρά θεμάτων.

Για τα εργασιακά ζητήματα οι συζητήσεις θα συνεχιστούν τη Δευτέρα σε επίπεδο τεχνικών κλιμάκιών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή